Мясо курки з овочами томлене в глиняному горщику

М’ясо курки з овочами томлене в глиняному горщику простий рецепт. Сьогодні томила м’ясо разом з дивовижно смачними і соковитими сезонними овочами!

Інгредієнти

М’ясо будь-яке (у мене куряче філе ) – 1 кг
Баклажан – 3 шт.
Помідор середній – 4 шт.
Картопля – 4 шт.
Лук ріпчаста (великий) – 3 шт.
Перець болгарський – 3 шт.
Кабачок – 1 шт.
Зелень будь-яка (у мене кінза) – 1 пучок
Масло рослинне – 50 гр.
Масло вершкове (якщо використовуєте яловичину або курку) – 70 гр.
Сіль, гострий перець, мелений коріандр, хмелі-сунелі за смаком

М’ясо курки з овочами томлене в глиняному горщику покроковий рецепт

1. Для початку всі овочі та м’ясо підготуємо і наріжемо. Всі овочі потрібно нарізати досить великими шматками. Баклажани вимити і нарізати великими шматками. Скласти в миску, посолити сіллю, перемішати і залишити на півгодини. Потім баклажани обполоснути прохолодною водою і злегка віджати з них вологу. Картопля вимити, очистити і крупно нарізати. Цибулю очистити і нарізати четвертькольцами.

2. Болгарський перець вимити, видалити серцевину з насінням і нарізати перець великими шматками. Помідори вимити і нарізати на сегменти. Кабачок нарізати. Зелень промити, обсушити і порубати. М’ясо вимити, обсушити і нарізати на середні шматки. Приступаємо до обсмажування овочів і м’яса (якщо Ви прям на ПП можете пропустити етап смаження).

3. У сковороді розігріти трохи рослинного масла, викласти баклажани і обсмажити з усіх сторін по 2-3 хвилини, до золотистої скоринки. Баклажани викласти зі сковороди і відставити у бік. У сковороду, долити трохи олії, викласти болгарський перець і обсмажити близько 5 хвилин, періодично помешивая.

4. Потім, в сковороді обсмажити картоплю до золотистої скоринки, перекласти в миску і відставити убік. Долити В сковороду трохи олії, викласти цибулю і обсмажувати, помішуючи, близько 5 хвилин, на середньому вогні. Перекласти цибулю в миску. Викласти на сковороду м’ясо (в один шар) і обсмажити близько 5-7 хвилин до золотавої скоринки. Кабачок обжарить.
5. Збираємо наш горщик. Обсмажені овочі і м’ясо (або не обсмажені овочі з м’ясом, якщо віддаєте перевагу такий варіант) горщик або якщо хочете в порційні горщики шарами. Кожен шар, трохи подсаливая, за смаком. На дно наливаємо трохи олії, якщо використовуєте яловичину або курку пропустіть цей момент, а при закладці продуктів замість рослинного масла додайте сливочное.

6. Потім м’ясо – в один шар. Цибуля. Баклажани. Картопля. Помідори. Болгарський перець. Кабачок. І не забувайте підмаслювати кожен шар! При необхідності шари можна повторити. Зверху посипаємо зеленью.

7. Обов’язково солимо, додаємо приправи. Горщик накриваємо кришкою і поставимо в духовку на 1,5-2 години при 180 градусах. Готового блюда дати настоятися 15 хвилин і подавати з великою кількістю зелени.

Відео рецепт 👇