Мигдальний торт Агнес Бернауер простий рецепт. Під час вагітності я ретельно вивчала всі сайти присвячені характеристиками і значенням імен. Так я вибрала 10-12 імен в якості варіантів майбутнього імені для дочки. І ось приблизно на шостому місяці, як мені тоді здавалося, я визначилася з вибором і вирішила, що дочка будуть кликати Агнеса.
Я навіть подумки зверталася до неї, називаючи це ім’я. Але коли дочка народилася, я зрозуміла, що ім’я їй не підходить. Сьогодні Агнесу, тобто Єсенія вже 5 місяців. Тому я вирішила приготувати торт під назвою “Агнес Бернауер”. Дівчина з нелегкою долею якої присвятили цей німецький тортик.
Я навіть подумки зверталася до неї, називаючи це ім’я. Але коли дочка народилася, я зрозуміла, що ім’я їй не підходить. Сьогодні Агнесу, тобто Єсенія вже 5 місяців. Тому я вирішила приготувати торт під назвою “Агнес Бернауер”. Дівчина з нелегкою долею якої присвятили цей німецький тортик.
Інгредієнти
Для коржів:
Білок-6шт.
Цукор -170г
Мигдальна борошно-180г
Кукурудзяний крохмаль -1ст.л.
Какао-1ст.л.
Кориця-1/2 ч. л.
Щіпка солі
Мигдальні пелюстки -50г
Для крему:
Молоко-450г
Цукор-75г
Жовтки-4 шт.
Кави -2ст.л.
Борошно-20г
Кукурудзяний крохмаль -20г
масло Вершкове -180г
Мигдальний торт Агнес Бернауер покроковий рецепт
1. збиваємо Білки з сіллю до стан пивної піни. Поступово вводимо цукор, продовжуючи збивання до стійких піків. Окремо змішуємо сухі інгредієнти: мигдалеву борошно, какао, кукурудзяний крохмаль, корицу.
2. Додаємо борошняну суміш до збитим білків і акуратно перемішуємо лопаткою, щоб маса не втратила обсяг. На пергаменті малюємо кола діаметром 16 см, або використовуємо кільце, формуємо п’ять коржів: три на одному аркуші і два на другом.
3. Присипаємо отриману коржі мигдалевими пелюстками, відправляємо в духовку розігріту до 180С, на 30-40 хвилин. Через 15-20 хвилин міняємо листи місцями. Коржі придбають золотистий колір. Даємо готовим коржам повністю остыть.
4. Для крему: Змішуємо 100 мл молока, цукор, жовтки, борошно і кукурудзяний крохмаль. В останньому молоці розчиняє кави і нагріваємо до перших бульбашок. Помішуючи, вливаємо тепле молоко в іншу массу.
5. Ставимо отриману масу на вогонь і варимо, весь час помішуючи, до загустіння. Накриваємо крем плівкою в контакт і даємо повністю охолонути. Розм’якшене вершкове масло взбиваем.
6. Поступово по ложці додаємо заварний крем і продовжуємо збивати до об’єднання. Прослаиваем коржі кремом, що залишився змащуємо кремом верх і боки торта. Обсипаємо торт обсмаженими мигдальними лепестками.