Новорічне імбирне печиво з медом і корицею

Як смачно зробити Новорічне імбирне печиво з медом і корицею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Який Новий Рік без імбирного печива – чоловічків, сніжинок, зірочок?
Ароматні, тонкі і хрусткі або товстіший і м’якше, вони об’єднують на кухні дітей і дорослих, прикрашають ялинку і довго не черствіють, якщо раптом їм надали такий шанс.
У тесту по цьому рецепту є ще дві важливі особливості. По-перше, його можна довго зберігати в холодильнику, відрізати по шматочку, щоб спекти чергову порцію печива. По-друге, воно витерпить багаторазове м’яття і повторну лід, не ставши при цьому «дубовим». Відмінне тісто для розваги дітей!

Інгредієнти

Імбирні фігурки – 40-50 шт.
500-550 г борошна
200 г вершкового масла 🧈
150 г меду 🍯 або патоки
130 г коричневого цукру
25 г цукру
5 г меленої кориці
5 г сухого меленого імбиру
1 г меленої гвоздики
5 г розпушувача
100 мл води

Додатково: біла глазур для прикраси

Новорічне імбирне печиво з медом і корицею покроковий рецепт

1. Нагрійте в ковші воду разом з медом, цукром і спеціями і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, нарізане шматочками, і перемішуйте, поки воно не розтане. У великій мисці змішайте борошно і розпушувач, влийте гарячу медову масу і дерев’яною лопаткою або ложкою замісити тісто. Вимішуйте, поки тісто не стане однородным.
2. Розділіть на 4 частини, загорніть в плівку і приберіть в холодильник на ніч, можна і на 2-3 дні. Приблизно за годину до розкачування дістаньте з холодильника одну частину. Розігрійте духовку до 170°С.
3. Розкачайте тісто на аркуші паперу для випічки до товщини 2-3 мм Чим тонше тісто, тим більше хрусткою вийде печиво. Виріжте фігурки, видаліть надлишки теста.
4. Перенесіть папір на деко і поставте в духовку. Випікайте 10-15 хвилин, залежно від товщини печива. Остудіть на решітці, прикрасьте глазур’ю і зберігайте в закритому коробке.