Готуємо Новорічні цукерки трюфелі з кавою і кардамоном рецепт простий. Ідеальні з кавою або гарячим шоколадом. Можна приготувати в подарунок рідним і близьким. Для цукерок знадобиться:
⠀
⠀
⠀
⠀
Інгредієнти
75 грам какао тертого
40 грам какао масла
35 грам сиропу топінамбура
100 грам кешью пасти
50 грам кокосової цукру
65 грам звареної кави
Кардамон або спеції за смаком
+ шоколад для глазурування
Карамелизованная какао-крупка для посипання
Новорічні цукерки трюфелі з кавою і кардамоном покроковий рецепт
1. Зварити каву зі спеціями. Додати кокосовий цукор, перемішати і дати настоятися. Після процідити. ⠀ На водяній бані розтопити какао терте і какао-масло. Додати тонкою цівкою сироп топінамбура кімнатної температури. Ретельно перемішати. ⠀ В блендері об’єднати розтоплений шоколад, кешью пасту (або урбеч) і зварений кави з специями.
2. Добре пробити масу у блендері. Повинна вийти однорідна гладка маса. ⠀ Розлити в силіконові форми для трюфелів або перелити в скляну чашу і накрити харчовою плівкою в контакт. Прибрати в холодильник мінімум на 4 години. Після дістати масу і скачати цукерки. Прибрати знову в холодильник для стабілізації. ⠀
3. Готові цукерки викупати в темперированном шоколаді і можна посипати карамелизованной какао крупкою. ⠀ Для цього необхідно какао крупку попередньо замочити у воді на 1 годину. Злити добре всю воду. Додати кокосовий цукор (на 100 грам крупки додати 40-50 грам цукру, можна додати новорічних спецій).
4. Викласти масу на пергамент і висушити в дегидраторе або духовці на мінімальній температурі до повного висихання. ⠀ Готові цукерки зберігати в холодильнику не більше 5 дней.