Осетинський пиріг з сиром і картоплею простий рецепт. Найсмачніші, найтонші осетинські пироги принесла, обов’язково спробуйте, дуже легко готуватися, виходить у всіх, запевняю.
Інгредієнти
борошно — 3,5-4 ст
молоко — 200 мл
Води-100мл
вершкове масло — 50 гр
сіль — 1 ч. л
цукор — 1,5 ч. л
сухі дріжджі — 1,5 г/л
Для начинки
вареного гарячого картоплі
сир (осетинська, сулугуні, моцарелла, адигейський) —
вершкове масло — 10 гр
сіль, перець за смаком
200 мл молока
Осетинський пиріг з сиром і картоплею покроковий рецепт
1. В миску додаємо дріжджі і цукор. Добре перемішуємо і вливаємо тепле молоко з вершковим маслом, воду і знову перемішуємо. Поступово додаємо борошно, замішуємо, потім додаємо сіль, решту борошна і продовжуємо замішувати. Плучается воно злегка липке, не лякайтеся і не підсипати муку. Замішуємо тісто руками 10 хвилин, змащуючи їх рослинною маслом.
2. В результаті у нас вийде пружне тісто. Готове тісто перекладаємо на стіл миску промиваємо і змащуємо олією. Потім знову покласти тісто в миску, накриваємо його кухонним рушником і залишаємо на 90 хвилин для вистоювання». Готуємо начинку.
3. Картоплю відварюємо до готовності і натираємо на тертці сир(у мене був чечіль я не натирала Гарячий картопля товчемо до стану пюре, додаємо масло і сир. Все добре перемішуємо. За бажанням начинку можна посолити і поперчити. Готову начинку ділимо на 2-3 части.
4. Кожну частину формуємо кульки і кладемо на тарілку. Присипаємо борошном робочу поверхню і викладаємо тісто. Потім злегка обминаємо його і поділяємо на 2-3 рівних шматка. Скачуємо їх в невеликі кульки, накриваємо рушником і залишаємо на 5 хвилин. Присипаємо робочу поверхню борошном і беремо один з підготовлених шариков.
5. Трохи розтягуємо його руками і викладаємо в центр начинку. Краї збираємо вгору і защипуємо. Одержаний «мішечок» перевертаємо і злегка розтягуємо пальцями до потрібного размера.
6. У центрі отриманого пирога робимо невеликий отвір, щоб виходив пар. (я не робила, тому що на пироги вже були дірочки. Розігріваємо духовку до 220 градусів і ставимо випікатися наші пироги. Випечений пиріг викладаємо на блюдо і промазуємо вершковим маслом.