Пахлава з тіста філо з фундуком без меду

Як зробити Пахлаву з тіста філо з фундуком без меду рецепт простий. Східна пахлава у вигляді трояндочки.

Інгредієнти

1 уп філо
100-150 гр фундук
3 ст цукровий пісок
50-70 гр вершкове масло
кориця
0,5 шт лимон

Пахлава з тіста філо з фундуком без меду покроковий рецепт

1. В одній пачці тісто філо 8-10 аркушів . Повністю м’які листи з тісто філо ділимо на дві частини, тобто ми спечемо від 18-20 трояндочок. Листи закриваємо мокрим рушником, щоб не сушилося і взагалі можна було з ними працювати. Кожен аркуш скручуємо тримаючи середину і надаємо форму у вигляді трояндочки, додаємо заздалегідь подрібнений фундук з волоським горіхом і збираємо краю з усіх сторін таким чином, щоб горіхи не сипалися, потім в перевернутому вигляді відправляємо на деко з пергаментным листом (як на відео).

2. Змащуємо розтопленим вершковим маслом і відправляємо в духовку на 180 С до золотистої скоринки (приблизно 20-25 хвилин). Готові трояндочки у гарячому вигляді, поливаємо охолодженим цукровим сиропом. Приготування сиропу: У миску заливаємо 1,5 склянки води і 3 склянки цукрового піску і варимо на повільному вогні хвилин на 15-20 , щоб трохи загусла, в кінці додаємо корицю за смаком і сік лимона, лимон не дає сиропу засахариться.

3. Заздалегідь приготовленим і остившім сиропом поливаємо баклаву, або якщо гарячий сироп, то баклава повинна бути охолоджена . Сироп можна наливати відразу після випічки, або заздалегідь перед подачею. 2-3 години вистачить на просочення. Якщо у вас гарячий сироп , то трояндочки повинні бути охолоджені. При подачі оформляємо подрібненими фісташками. ‼️‼️ Можна пекти цю солодкість і без сиропу залишити на 2-3 місяці. У будь-який момент можна приготувати сироп, заливати і подавать.

Відео рецепт 👇