Пахлава з цукром і горіхами

Пахлава. Існує багато різних способів приготування цього десерту. Пропоную вам саме цей рецепт. Просто і дуже смачно 🤤 Як зробити Пахлаву з цукром і горіхами рецепт простий.

Інгредієнти

Борошно – 650 гр.
Жовток-3 шт.
Масло вершкове -500 гр.
Сметана -150 гр.
Сода – 1 ч. л.

Начинка:
Цукор -700 гр.
Волоські горіхи-400 гр.
Білок – 2 шт.
Кардомон, кориця, ванілін (за смаком)

Пахлава з цукром і горіхами покроковий рецепт

1. З’єднати жовтки, сметану, соду і все перемішати. Додати масло, борошно і замісити тісто. Прибрати на 30 хв. Горіхи подрібнити блендером до дрібної крихти. Додати цукор, білки і перемешать.

2. Тісто поділити на 5 частин розкачайте в пласт під розмір форми (30 на 40) дуже тонко. Начинки поділити на 4 частини. Викладайте пласт тіста у форму, рівномірно розподіліть горіхово-цукрову начинку.

3. Повторіть ще двічі, завершіть пластом тіста. Змастіть поверхню жовтком. Намалюйте ромбики з допомогою ножа. У кожен ромб посередині застроміть горіх. Приберіть в розігріту духовку при 180 градусах на 40 минут.

4. По закінченню цього часу дістаньте, пройдіться ще раз ножем по малюнку, так само не дорізуючи їх до нижнього шару тесту. Полийте медом і і відправте вже в вимкнену духовку на 1-2 часа.

Відео рецепт 👇