Паска краффин з меренгою простий рецепт. Без зайвих слів – сама популярна випічка цих вихідних!
Інгредієнти
молоко 100 мл
сухі дріжджі 8 гр
яйця 1 шт
жовток 2 шт
цукор 10 + 100 гр
ванілін 5 гр
вершкове масло 60 гр
борошно 400 гр
цедра 1 апельсина
цедра 1 лимона
цукрова пудра 40 гр
курага 30 гр
родзинки 50 гр
волоський горіх 30 гр
мигдаль 20 гр
кокосова стружка 20 гр
вершкове масло 50 гр (кімнатної температури)
Паска краффин з меренгою покроковий рецепт
1. В тепле молоко вводимо 10 гр цукру і сухі дріжджі, залишаємо на 20 хвилин. В чаші збиваємо яйце, жовтки, цукор, ванілін і тепле вершкове масло до піни. Додаємо цедру лимона і апельсина. Вводимо опару, добре перемішуємо. Починаємо вводити борошно. Замішуємо тісто, якої не прилипає до рук. Формуємо кульку і залишаємо на расстойку приблизно на 1,5-2 часа.
2. Тісто розгортаємо в пласт товщиною 1-3 мм, змащуємо теплим вершковим маслом. Рівномірно викладаємо нарізану курагу і горіхи, родзинки і кокосову стружку. Скачуємо в щільний рулет. Розрізаємо рулет уздовж навпіл, залишаючи один край приблизно в 2-4 див. Кожну половинку скручуємо “равликом, начинкою назовні” до верху. Кладемо одну “равлика” поверх “інший. Викладаємо у форму (у мене 16 см), злегка змащену масло. Випікаємо близько 30-40 хвилин при 180 градусах до готовности.
3. Для меренги збиваємо 2 білки в піну, додаємо 40 гр цукрової пудри, продовжуємо збивати до щільних пік (як на меренгу). Покриваємо испекшийся паска меренгою і відправляємо в піч при 100 градусах на 20 хвилин. Можна доповнити декор, використовуючи газовий пальник – злегка обпалюємо меренгу і прикрашаємо за желанию.