Паста з ковбасою салямі в томатному соусі

Як смачно зробити Паста з ковбасою салямі в томатному соусі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Купили сирокопченої ковбаси на бутерброди, але не знаєте, що робити з рештою? Пропонуємо вам простий, але дуже смачний рецепт, для якого не потрібні складні і дорогі продукти, адже всі ці інгредієнти отже вже є у вашому будинку 😉

Інгредієнти

Паста — 150-200 г (фарфале, фузілі, рігатоні — простіше кажучи, це бантики, пружинки, трубочки — потрібна дрібна паста)
Масло — для смаження (можна соняшникова, оливкова, якщо ще й шматочок вершкового — так взагалі шикарно буде)
Цибуля ріпчаста — 60 г
Часник — 2 зубчики
Салямі або ковбаса сирокопчена — 100-120 р
Томати у власному соку — 200 г
Оливки або маслини — 1/2 банки
Лимон — 1 шт.
Перець чилі (свіжий або сухий) — за смаком
Сіль, цукор, перець чорний — за смаком
Зелень (базилік або петрушка) — для декору
Сир твердий (краще пармезан) — 30 г

Паста з ковбасою салямі в томатному соусі покроковий рецепт

1. Пасту відварити в киплячій підсоленій воді до стану Al dente (дотримуючись інструкції на упаковці). У сковороді нагріти масло. Цибулю і часник дрібно нарізати і трохи обсмажити. Ковбасу нарізати тонкими пластиками, додати в сковороду і обсмажувати 2-3 хвилини, щоб витопився жир.
2. Додати нарізані оливки або маслини і подрібнений перець чилі. Смажити 1-2 хвилини. Влити в сковороду томати у власному соку (якщо не нарізані, то порубати ножем).
3. Довести соус до кипіння, додати сік лимона, сіль, цукор, чорний перець і нарізану зелень. Перемішати і прибрати з плити. Готову пасту викласти в сковороду з соусом і перемешать.
4. При необхідності додати трохи води з-під пасти. При подачі посипати тертим пармезаном і прикрасити зеленью.