Як зробити Печиво “їжачки” рецепт простий. Робила цих їжачків за рецептом тіста з попередньої публікації з шишками, тільки прибрала какао-порошок.
Інгредієнти
На 20 штук:
100 г вершкового масла,
50 г рослинного масла,
90 г цукрової пудри,
1 яйце,
250 г борошна,
50 г кукурудзяного крохмалю,
0,5 ч. ложки розпушувача,
ванільна паста (або ванілін) за смаком,
щіпка солі.
Додатково:
– шоколад для покриття під “голки” (близько 40 г),
– кокосова стружка, мак (мак промити, просушити), шоколадна кондитерська посипання, тертий шоколад,
– шоколадні краплі 20 шт. (для носиків)
Печиво їжачки покроковий рецепт
1. всі інгредієнти Для тіста беремо кімнатної температури. М’яке вершкове масло розтерти з цукровою пудрою і сіллю. Додати рослинне масло, перемішати. Додати яйце і ванільну пасту, перемішати. Додати крохмаль, перемішати. Додати борошно з розпушувачем. Замісити тесто.
2. Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник хвилин на 15. Потім тісто розділити на 20 шматочків. Сформувати печиво у вигляді крапельок. Укласти заготовки на деко, застелений пекарської папером. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 15-20.
3. Кожне печиво покрити розтопленим шоколадом, залишаючи частину світлим для мордочки. І поки шоколад не застиг посипати обсипанням. Зробити “очі” з допомогою зубочистки, на шоколад приклеїти шоколадні краплі (носик).