Як смачно зробити Печиво з яблуками «Смужки» простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
Тісто:
1 велике яйце
1 яблуко 125 р
щіпка солі
1 ч. л. сухої лимонної або апельсинової цедри 6 р
100 г цукру
1 пакетик
100 г розтопленого вершкового масла (50:50 масло і маргарин)
~350 г борошна
1 ч. л. з гіркою розпушувача
Начинка:
1 кг яблук
75 г родзинок
1 ст. л. лимонного соку
15 г вершкового масла
кориця за смаком
1 ст. л. цукру (за смаком)
2 ст. л. рому або коньяку (можна замінити соком або водою)
1 ч. л. кукурудзяного крохмалю 5 р
цукрова пудра для посипання (за бажанням)
Печиво з яблуками «Смужки» покроковий рецепт
1. Яблука очистити, нарізати соломкою, у процесі поливаючи лимонним соком. У сковороді розтопити масло, додати яблука, перемішати, всипати цукор і корицю, перемішати, готувати до виділення соку. Додати родзинки, тушкувати до випаровування рідини. Посипати крохмалем, швидко перемішати. Начинку остудити (я приготувала напередодні).
2. Для тіста яйце злегка збити віночком з сіллю, цукром, ванільним цукром, цедрою. Додати розтоплене тепле вершкове масло, розмішати. Яблуко очистити, натерти у миску на дрібній тертці, перемішати. Всипати в два прийоми борошно з розпушувачем. Замісити пластичне тісто, не липнущее до рук. Тісто хвилин 15 охладить.
3. Половину тіста розкачати по пишевой плівці в пласт розміром 30х30см. Распеределить по половині пласта остигнула начинку. За допомогою плівки накрити начинку другою половиною пласта. По довгій стороні защипати краї, пройтися по защипу виделкою. Розрізати заготовку на 6 смужок шириною 5 см. Викласти заготовки на деко, вистелений папером для выпечки.
4. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С (конвекція 160°С) до золотистого кольору. Особливо не засмажуємо, так як знизу смужки рум’яняться сильней.
5. Поки печеться перша порція, готуємо другу. Смужки лопаткою знімаємо з дека, даємо охолонути і посипаємо цукровою пудрою або покриваємо глазур’ю з цукрової пудри. Смачно до одуру!!!