Рецепт пісочного торта з кремом на основі вареної згущенки.
Інгредієнти
Пісочні коржі:
5 жовтків
200 гр цукру
180 гр вершкового масла
60 гр сметани
5 гр соди
400 гр борошна
Крем на основі вареної згущенки можна зробити в 2 варіантах (з маслом або вершками)☺️
Варіант 1:
750 гр вареного згущеного молока (у нас «Корівка з кореновки»)
250 гр вершкового масла 82,5%
300-400 гр волоських горіхів.
Варіант 2:
550 гр вареної згущенки
450 гр вершків 33%
300-400 гр волоських горіхів.
Пісочний торт з кремом з вареним згущеним молоком покроковий рецепт
1. Пісочні коржі: жовтки збити з цукром міксером до пишної і світлої маси. Додати м’яке вершкове масло, трохи збити. Додати соду в сметану, перемішати і вмішати в загальну масу. Поміняти насадку на «гак» або лопатку, ввести просіяне борошно, перемішати. Загорнути тісто у харчову плівку і прибрати в холодильник на 2-3 години. Далі розділити тісто на 12 рівних частин, розкачати на пергаменті коржі діаметром 16 см, випікати кожен по 5-7 хвилин (170С верх-низ).
2. Варіант 1: Горіхи обсмажити, дрібно порубати. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної t. Збити м’яке масло до пишноти, додати згущене молоко, збити. У кожен шар йде приблизно за 90 гр крему + горіхи. Солодкість крему можна регулювати зміною пропорції олії до вареної сгущенке.
3. Варіант 2: згущене молоко дістати з холодильника хвилин за 30. Збити холодні вершки до стійких пік. Трохи збити варену згущенку (окремо від вершків) і додати до неї збиті вершки в три прийоми, добре перемішуючи після кожного. У кожен шар йде приблизно за 90 гр крему + орехи.
4. Торт після складання обернути харчовою плівкою, залишити при кімнатній температурі на кілька годин для просочення і прибрати в холодильник. Для покриття підійде будь-стійкий крем. Ми радимо дати торту просочитися в холодильнику кілька діб! Любителям радянської класики торт повинен сподобатися)