Піца кальцоне з томатами, анчоусами і базиліком

Супер незвичайний рецепт піци кальцоне з анчоусами, помідорами, базиліком і оливками 🍕 Спробувала такий варіант багато років тому в піцерії поруч зі своїм будинком – і це поєднання мене підкорило❤️ Я обожнюю піцу з анчоусами, а в закритому варіанті виходить в рази соковитіше. Як зробити піцу кальцоне з томатами, анчоусами і базиліком рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
-1 кг борошна;
-7 г сухих дріжджів;
-1 ст л цукру;
-4 ст л оливкової олії;
*На 4 кальцоне вам знадобиться половина цього тесту, що залишився тісто можна загорнути в пакет і прибрати в холодильник, зберігати можна до тижня.

Начинка:
-1 маленька баночка анчоусів;
-300 г сиру моцарелла для піци;
-4 середніх стиглих помідора;
-100 г маслин без кісточок;
-невеликий пучок базиліка.

Піца кальцоне з томатами, анчоусами і базиліком покроковий рецепт

1. Для тіста 650 мл теплої води змішати з дріжджами, сіллю і цукром і залишити на 10 хвилин до утворення піни; Влити воду і оливкове масло в борошно і вимішувати тісто 10 хвилин. Накрити тісто плівкою і залишити в теплому місці підніматися на годину; ⠀ Взяти половину тіста і розділити на 4 рівні частини, сформувати кульки і покласти на присипану борошном поверхню під плівку; ⠀
2. Для начинки помідори очистити від шкірки, обдавши їх окропом, після нарізати їх кубиками; Анчоуси і оливки дрібно порізати; Крупно порубати листя базиліка; Сир натерти на крупній тертці; ⠀
3. Розкачати кожен шар тіста в корж, викласти на одну половину кола по 1/4 сиру, помідорів, оливок, анчоусів і базиліка, накрити другий половиною тіста і зліпити краю; Викласти кальцоне на деко з пергаментом, змазаним олією. Випікати при 250 С до золотистої корочки.