Полуничне варення з лимонною кислотою на зиму

Як зварити полуничне варення з лимонною кислотою на зиму простий рецепт в банках.

Інгредієнти

🔸Полуниця-5 кг
🔸Цукор-5 кг
🔸Лимонна кислота -10 гр

🔸Банки -10 шт
🔸Кришки-10 шт

Полуничне варення з лимонною кислотою на зиму покроковий рецепт

1. У зручний для вас об’єм емальованого посуду засипаємо полуницю і заливаємо холодною водою. Перебираємо її і видаляємо чишилистики. І знову дуже ретельно миємо. Моєму їх занурювальним способом. На 5 кг додаємо 5 кг цукру і залишила на 2 години.( поки полуниця не дасть сік.)

2. Тепер вже ставимо на середній вогонь і варимо, помішуємо акуратно, щоб у нас не вийшла каша. Після того як скипить додаємо лимонну кислоту, так наше варення збереже свій колір, ягоди не потемніють. А лимонну кислоту додаємо 2 г на 1 кг полуниці, тобто я додаю 10 гр лимонної кислоти на 5 кг клубнику.

3. І вже далі варимо акуратно помішуючи. Якщо пінки дуже багато я її забираю, а якщо трішки, то залишаю. І я Варю варення після закипання 30 хвилин. Тепер варення залишаю на ніч до повного охолодження і на наступний день заливаю тільки в банки. Заздалегідь потрібно підготувати банки і кришки, я їх ретельно мою гарячої водой.

4. Абсолютно в суху банку заливаю холодне варення. Тільки не забудьте кришки теж повинні бути сухими. Таким способом завжди готувала моя бабуся полуничне варення і мене цьому навчила. Варення виходить дуже вкусным.

Відео рецепт 👇