Інгредієнти
На форму 18-20 см
Для бісквіта
70 г вершкового масла кімнатної температури
120 г цукру
25 г рослинної олії
150 г борошна
1 велике яйце
120 мл кефіру
щіпка солі
1/2 год л соди
1 год л ванільного екстракту
Для верхнього шару
500 г вершкового сиру
200 мл жирних вершків (від 30%)
100 г цукрової пудри (або більше за смаком)
150 г полуничного пюре
15 г желатину
100 мл холодної кип’яченої води
1 ч. л. ванільного екстракту
Свіжа полуниця для прикраси
Полуничний торт з мусом з полуниці і бісквітом покроковий рецепт
додати яйце і ванільний екстракт, збити. Додати половину кефіру. Потім порціями ввести всі сухі інгредієнти, не припиняючи збивати. В кінці додати решту кефіру лопаткою. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180°С близько 15-20 хвилин, готовність перевірити зубочисткою. Вона повинна виходити сухою з центру. Остудити на решетке.
Вершковий сир, я вершки і цукрову пудру збити до пишноти і об’єднання. Додати полуничне пюре з желатином кілька ложок сирної суміші, перемішати, з’єднати всю начинку і взбить.