Полуничний торт з мусом з полуниці і бісквітом

Полуничний торт з мусом з полуниці і бісквітом простий рецепт.

Інгредієнти

На форму 18-20 см

Для бісквіта
70 г вершкового масла кімнатної температури
120 г цукру
25 г рослинної олії
150 г борошна
1 велике яйце
120 мл кефіру
щіпка солі
1/2 год л соди
1 год л ванільного екстракту

Для верхнього шару
500 г вершкового сиру
200 мл жирних вершків (від 30%)
100 г цукрової пудри (або більше за смаком)
150 г полуничного пюре
15 г желатину
100 мл холодної кип’яченої води
1 ч. л. ванільного екстракту
Свіжа полуниця для прикраси

Полуничний торт з мусом з полуниці і бісквітом покроковий рецепт

1. Для бісквіта підготувати форму для випічки-18-20 см, вистелити пергаментом або змастити маслом і присипати борошном. Просіяти разом борошно, соду і сіль. М’яке вершкове масло збити з цукром до пишності, не менше 5-7 хвилин. Влити рослинне масло, ще раз збити.

додати яйце і ванільний екстракт, збити. Додати половину кефіру. Потім порціями ввести всі сухі інгредієнти, не припиняючи збивати. В кінці додати решту кефіру лопаткою. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180°С близько 15-20 хвилин, готовність перевірити зубочисткою. Вона повинна виходити сухою з центру. Остудити на решетке.

2. Для верхнього шару желатин замочити у воді і залишити набухати по інструкції. Полуничне пюре проварити близько 5-7 хвилин до густоти, зняти з вогню, з’єднати з набряклим желатином і ретельно розмішати.

Вершковий сир, я вершки і цукрову пудру збити до пишноти і об’єднання. Додати полуничне пюре з желатином кілька ложок сирної суміші, перемішати, з’єднати всю начинку і взбить.

3. В роз’ємну форму або кільце викласти остиглий бісквіт, за бажанням краю викласти ацетатної плівкою, дно щільно закрити фольгою. По краю викласти половинки полуниці, викласти начинку і залишити в холодильнику до застигання