Нереально смачні і повітряні булочки з сиром. Булочки виходять ніжними і довго не черствіють, а випічка завдяки додаванню оцту, дуже ніжна і пухка.
Інгредієнти
Опара:
500 мл тепле молоко
10 г дріжджі
2 ст л цукор (від загальної кількості)
4 ст л борошна (від загальної кількості)
Тісто:
100г цукор
2 яйця
70 мл рослинне масло
50 г вершкове масло
1 ст л яблучного оцту
+/- 900 г борошно
Ванільний цукор
Начинка:
300 г сир
Родзинки / барбарис
1 яйце
120 г цукор
Ванільний цукор
Жовток + 1 ст л молоко для змащення
Повітряні булочки з сиром покроковий рецепт
1. Для початку робимо опару: у тепле молоко додаємо 2 ст л цукру від загальної кількості і 4 ст л борошна від загальної кількості, і сухі дріжджі, ставимо в тепле місце, поки не утвориться шапочка. Далі додаємо яйця, решту цукру, ванільний цукор, рослинне масло, решту борошна і замішуємо тісто. Під час замісу додаємо вершкове масло і яблучний уксус.
2. Борошно додавати поступово, тісто має бути дуже м’яке і злегка липнути до рук. Прибираємо в тепле місце на 1 годину. Для начинки беремо сир, у мене кремоподібний, але можна будь-який, якщо сильно великий, то можна подрібнити блендером, додаємо цукор, ванільний цукор і одне яйцо.
3. Тісто розкачуємо , змащуємо начинкою і посипаємо родзинками і у мене ще барбарис. Звертаємо в рулет і нарізаємо на булочки. Вони виходять дуже ніжні , допомагаємо шпателем для тесту, так їх легше перекласти. Змащуємо жовтком + 1 ст л молоко і випікаємо при 180° 20 минут.
Відео рецепт 👇