Пряна яблучна карамель для тортів простий рецепт! З шовковистою текстурою, приголомшливим ароматом і смаком. Так ідеально підходить до тортів і тістечок, а ще смачніше в центрі макаронів 💜 загалом, черговий діамант у нашій колекції.
Інгредієнти
Яблука середні 6-7 шт ( знадобиться пюре 270 гр)
Цукор 300 гр
Масло вершкове 180 гр
Кориця чл
Кардамон 1/3 чл
Мускатний горіх 1/5 чл
Пряна яблучна карамель для тортів покроковий рецепт
1. Кислі й соковиті яблука розрізати на половинки, видалити серцевину, посипати спеціями і запекти в духовці до м’якого стану. (у мене пішло 15 хвилин при 180С). Очистити запечені яблука від шкірки, пробити блендером і протерти через сито.
2. Цукор розтопити на середньому вогні в сотейнику з товстим дном. Паралельно довести до кипіння яблучне пюре. Коли цукор повністю розтанув, ввести кипляче яблучне пюре і добре смешать.
3. Охолодити карамель до 55-60С і ввести м’яке вершкове масло. Пробити блендером і стабілізувати в холодильнику, накривши плівкою в контакт. ⠀
4. Дуже важливо вибрати максимально соковиті яблоки.
Відео рецепт 👇