Пряний пиріг з грушами, маком, горіхами і кардамоном

Рецепт смачного пряного пирога з грушами, маком, горіхами і кардамоном.

Інгредієнти

-125 гр вершкового масла 82,5;
-125 гр цукру;
-2 яйця С0(або 115 гр);
-225 гр борошна(у мене Пудів);
-11 гр розпушувача;
-30 гр молока;
-товчене насіння двох стручків кардамону;
-50 гр дрібно рубаних волоських горіхів;
-20 гр маку;
-575 гр (очищених і нарізаних тонкими скибочками)десертних груш;
-50 гр меду.

Пряний пиріг з грушами, маком, горіхами і кардамоном покроковий рецепт

1. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Попередньо нагрійте духовку до 180 гр(у мене режим верх/конвекція). Підготуйте круглу форму 20 см діаметром, дно форми прокладете папером і змастіть вершковим маслом. Груші очистити і порізати тонкими часточками(у мене було 470 гр груш і 100 гр яблука).
2. На невеликій швидкості міксера змішати м’яке вершкове масло з цукром дочиста. Далі невеликими порціями введіть яйця, поки не вийде однорідна маса. Далі просіяти в масляну суміш борошно з розпушувачем і акуратно перемішати лопаткою до однорідності ,потім додати молоко і вимісити ще раз.
3. Додайте в тісто кардамон, мак, горіхи і 3/4 грушевих часточок(попередньо порізати їх кубиками), а решту 1/4 порції часточок використовувати для прикраси. Перекладіть тісто у форму, розрівняйте і зробіть невелике заглиблення в середине.

4. Помістіть в центрі 3 половинки волоських горіхів і навколо них віялом розкладіть грушеві часточки. Випікайте 1 год 20 хв(спиця, встромлена в середину повинна виходити сухою і чистою. Вийміть торт з духовці і змастіть медом. Залиште у формі на 20 хв, потім перекладіть на підставку до повного остывания.