Як зробити Пиріг Дизмана балканський з сиром і петрушкою в духовці рецепт простий.
Інгредієнти
Обсяг склянки 200 мл
1 склянку теплого молока
1 склянку теплої води
10-12 гр. сухих швидкорозчинних дріжджів
1 ч. ложка цукру
1,5 ч. ложки солі
1 яєчний білок
5,5 склянки борошна
Начинка:
250 гр сиру
1 щіпка петрушки
Для соусу:
1 стакан йогурту без добавок
60 мл рослинного масла
1 яєчний жовток
4 столові ложки молока
Пиріг Дизмана балканський з сиром і петрушкою покроковий рецепт
1. Перемішати дріжджі, цукор, молоко і воду. Після, додати білок, сіль і потроху додаючи борошно замісити м’яке тісто. Накрити і залишити підніматися приблизно на 1 годину. Для начинки перемішати сир і дрібно нарізану петрушку.
2. Тісто розділити на 3 рівні частини. Кожну розкачати прямокутної форми, покласти начинку і надати форму рулету. Нарізати на кілька частин і викласти на деко з папером для випічки, залишити на 15 минут.
3. Для соусу, перемішати всі інгредієнти і додати до выпечке.
4. Готувати в духовці при 170 градусів, 30-35 хвилин. Приємного апетиту!