Пиріг Дизмана балканський з сиром і петрушкою

Як зробити Пиріг Дизмана балканський з сиром і петрушкою в духовці рецепт простий.

Інгредієнти

Обсяг склянки 200 мл

1 склянку теплого молока
1 склянку теплої води
10-12 гр. сухих швидкорозчинних дріжджів⁣
1 ч. ложка цукру
1,5 ч. ложки солі
1 яєчний білок
5,5 склянки борошна⁣

Начинка: ⁣
250 гр сиру
1 щіпка петрушки

Для соусу: ⁣
1 стакан йогурту без добавок
60 мл рослинного масла
1 яєчний жовток
4 столові ложки молока

Пиріг Дизмана балканський з сиром і петрушкою покроковий рецепт

1. Перемішати дріжджі, цукор, молоко і воду. Після, додати білок, сіль і потроху додаючи борошно замісити м’яке тісто. Накрити і залишити підніматися приблизно на 1 годину. Для начинки перемішати сир і дрібно нарізану петрушку.

2. Тісто розділити на 3 рівні частини. Кожну розкачати прямокутної форми, покласти начинку і надати форму рулету. Нарізати на кілька частин і викласти на деко з папером для випічки, залишити на 15 минут.

3. Для соусу, перемішати всі інгредієнти і додати до выпечке.

4. Готувати в духовці при 170 градусів, 30-35 хвилин. Приємного апетиту!