Дуже люблю пироги з заливкою🤤 Я знову пройшлася по залишках в холодильнику🙈 Чогось потроху, чого-то побільше – все в справу) Всі продукти кімнатної температури. Як зробити Пиріг з заливкою з куркою зі сметаною заливкою і сиром рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Основа:
Сир – 200 гр
Масло вершкове – 80 гр
Яйце С1 – 2 шт
Борошно – 250 гр
Розпушувач – 5 гр
Сіль – 3 г
Заливка:
Сметана 20% – 120 гр
Вершки 33-35% – 250 гр
Сирний сир – 200 гр
Яйце С1 – 1 шт
Пшенич. борошно – 35 гр
Сіль – 3 г
Цукор – 3 гр
Начинка
у мене 460 гр обсмажені курка+цибуля
Пиріг із заливкою з куркою зі сметаною заливкою і сиром покроковий рецепт
1. Основа:
М’яке масло, сир, яйця збиваємо, не збиваємо. Додаємо просіяну борошно, розпушувач і сіль. Нетривало замішуємо. Викладаємо і розподіляємо по формі (у мене діаметр 20 см, висота бортів 6 див. Можна ширше, шар буде тонший). Прибираємо в холодильник хвилин на 40.
М’яке масло, сир, яйця збиваємо, не збиваємо. Додаємо просіяну борошно, розпушувач і сіль. Нетривало замішуємо. Викладаємо і розподіляємо по формі (у мене діаметр 20 см, висота бортів 6 див. Можна ширше, шар буде тонший). Прибираємо в холодильник хвилин на 40.
2. Яйце змішуємо з борошном, потім додаємо все інше. Не збивати, просто змішати. Можна віночком, міксером або пройтися заглибним блендером. В якості начинки у мене 460 гр обсмажені курка+цибуля (вага в готовому вигляді). Начинку викласти на охолоджене тісто, розподілити заливку. У мене заливка в цей раз відмовилася в начинку протікати, тому начинку можна змішати з частиною заливки і зверху вилити остальное.
3. Випікати ок. 40 хвилин при температурі 170 гр. У мене пішло 35 хвилин при 170° + 5 хвилин при 150°. Центр злегка тремтить. Пам’ятаємо про взаємозалежні: розмір форми, висота /товщина виробу, температура продуктів впливає на час приготування. Варіанти: ✔️взяти тільки сметану або тільки вершки (вагою 370 гр) + сирна.сир; ✔️виключити сир в принципі, залишивши все за рецептом і відрегулювавши сіль (обсяг заливки буде менше, зрозуміло); ✔️замінити сир на сир;
4. ✔️замінити сир аналогічним вагою на сметану або вершки + 1 яйце для цього; Всі заміни дадуть різні смак, текстуру і щільність, але в будь-якому випадку буде смачно. ✔️і хто дочитав – молодець, тому що тепер ви знаєте, що тісто підходить і для солодких начинок. І заливка теж )) в будь-якому з варіантів☝️ Додайте цукор за смаком, враховуючи солодкість начинки і вуаля – солодка версія готова) Тонко нарізані яблука, груші або ягоди… 🤤 Треба печь.
Відео рецепт 👇