Пиріг сирний з яблучною начинкою

Як зробити смачний і простий Пиріг сирний з яблучною начинкою рецепт в духовці. Всі зараз хочуть впихнути в пост максимум корисності, бути на хвилі, навчити, показати експертність. Це все добре, але страшенно вимотує. А видавлювати з себе корисність вважаю непродуктивним для себе і неекологічних для вас. Тому у мене сьогодні звільнення 😁 Хоча ні, є одне питання, яке хотілося б обговорити…. Хто сильніший: Бетмен або Супермен?

Інгредієнти

(на форму 10х20см)

Тісто:
⠀▫️2 яйця
⠀▫️100 г м’якого вершкового масла
⠀▫️щіпка солі + куркума для кольору
⠀▫️130г цукру
⠀▫️200г сиру 5%
⠀▫️1ч.л. розпушувача
⠀▫️170г пшеничного борошна

Начинка:
⠀▫️2 яблука
⠀▫️2ч.л. рідкого меду або сиропу
⠀▫️1ч.л. спецій (у мене суміш кориці, імбиру, куркуми, ванілі)
⠀▫️10г вершкового масла

Пиріг сирний з яблучною начинкою покроковий рецепт

1. Для начинки яблука очистити і порізати невеликими кубиками. На сковороді розтопити вершкове олію, висипати яблука. Влити мед, присипати спеціями. Тушкувати на невеликому вогні, помішуючи, хвилин 5.
2. Для тіста м’яке вершкове масло збити з цукром. Додати сир, розтерти. Вбити по одному яйця, щоразу добре розтираючи масу до об’єднання. Після додати просіяне борошно з розпушувачем, сіль і трохи куркуми (для кольору, за бажанням). Перемешать.
3. Форму змастити маслом або застелити пергаментом. Викласти більшу частину тіста і зробити по центру на всю довжину поглиблення. У поглиблення викласти яблучну начинку. Зверху викласти тісто так, щоб начинка була повністю закрита, злегка придавити, “затерти шви”. Випікати при 180° 40-45 минут.