Надзвичайно смачний! М’який вологий бісквіт і карамелизованная кокосова глазур зверху, схожа на східну солодкість 😋😋 Вкууус…. -він прекрасний, друзі! 👍😋 Будемо пекти? 😉 ⠀ До речі, замість кокоса можна взяти будь-які горіхи – зверху вийде ніби м’який грильяж!! Смакота 😋 ⠀ Як зробити смачний Пиріг з кокосовою глазур’ю з цукром рецепт простий.
Інгредієнти
(на форму d 26 см)
⠀
Тісто:
•3 яйця +1 жовток,
•240 г цукру,
•1/2 ч. л. екстракту ванілі (або 10 г цукру замінити ванільним),
•200 г борошна,
•2 ч. л. розпушувача,
•100 мл холодой води,
Глазур:
•150 г вершкового масла,
•150 г цукру,
•2 жовтки,
•50 г кокосової стружки.
Пиріг з кокосовою глазур’ю з цукром покроковий рецепт
1. Тісто:
Яйця, жовток, цукор, ваніль, збити міксером до густої й пишної світлої маси протягом декількох хвилин. Просіяти борошно з розпушувачем, додати до яєчної суміші. Змішати. Влити воду і збити недовго міксером. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 25-30 хвилин до “сухої” дерев’яної шпажки.
Яйця, жовток, цукор, ваніль, збити міксером до густої й пишної світлої маси протягом декількох хвилин. Просіяти борошно з розпушувачем, додати до яєчної суміші. Змішати. Влити воду і збити недовго міксером. Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 25-30 хвилин до “сухої” дерев’яної шпажки.
2. Глазур:
Вершкове масло розтопити в сотейнику на невеликому нагріванні, додати цукор – помішувати до його розчинення. Додати жовтки, довести на малому нагріванні до однорідності, постійно помішуючи масу віночком (це займе 1-2 хв). Зняти з вогню і додати кокосову стружку, перемішати. Вийняти бісквіт, включити в духовці гриль.
Вершкове масло розтопити в сотейнику на невеликому нагріванні, додати цукор – помішувати до його розчинення. Додати жовтки, довести на малому нагріванні до однорідності, постійно помішуючи масу віночком (це займе 1-2 хв). Зняти з вогню і додати кокосову стружку, перемішати. Вийняти бісквіт, включити в духовці гриль.
3. Нанести на готовий бісквіт глазур, не виймаючи з форми. Поставити під гриль на кілька хвилин, щоб закарамелизировать. Всі, хто пробував цей пиріг, сказали, що він дуже смачний!😊 На жаль фото не передає всі м’якості бісквіта і карамельності скоринки.🤗 Можна приготувати 1/2 порції у формі d20 див. Тоді я беру просто 2 яйця (без додаткового жовтка), всі інші інгредієнти ділю пополам.