Пиріг з меренгою і ягодами простий рецепт. Ніжний пиріг з м’якою солодкою меренгою і кислими ягодами! Ідеальне поєднання! Друзі, якщо зберегли рецепт – залишайте будь коментар, а якщо приготували – діліться результатом🤗
Інгредієнти
Форма 25 x 25 см
Інгредієнти:
100 г вершкового масла кімнатної температури
60-80 г цукру
5 жовтків
400 г борошна
2,5 ч. л. розпушувача
2 ч. л. ванільного цукру
200 мл молока
50 мл окропу
Меренга:
5 білків
2 ч. л. ванільного цукру
150 г цукру
100 г журавлини або інших дрібних ягід
Пиріг з меренгою і ягодами покроковий рецепт
1. На високій швидкості міксера збийте м’яке вершкове масло з цукром і ванільним цукром 2 – 3 хвилини. Далі додайте жовтки і збийте міксером ще 3 – 4 хвилини. Борошно змішайте і з розпушувачем. Додайте в тісто половину борошна і коротко подрібніть міксером 5 – 10 секунд. Далі половину молока і перемішайте ще 5 – 10 секунд.
2. Далі додайте знову борошно – перемішайте, молоко, перемішайте. В кінці влийте окріп і коротко на маленькій швидкості міксера перемішайте до однорідності. Тісто вийде густе і тягуче. Форму застелити пергаментам, викладіть в неї тісто і добре розрівняйте. Випікайте в розігрітій духовці до 200 °C близько 20 хвилин. Приємного апетиту і вдалою випічки❤️
3. А поки печеться пиріг , приготуйте меренгу: Збийте на самій високій швидкості міксера білки з цукром і ваніліном цукром приблизно 5-8 хвилин до жорстких піків і розчинення цукру. Якщо перевернути миску з меренгою – вона залишиться нерухома. Меренга готова. Додайте в неї ягоди. Можна використовувати свіжі та заморожені ягоды.
4. Перемішайте лопаткою. Дістаньте пиріг з духовки і викладіть на нього всю меренгу з ягодами. Недбало розрівняти лопаткою, не доходячи до країв форми. Поставте випікатися пиріг в розігріту духовку до 200° С приблизно 15 минут.
5. Меренга повинна зарум’янитися. Стежте, щоб меренга не сгорела.
Відео рецепт 👇