Пиріг зі сливою в духовці на дріжджах

Як смачно зробити Пиріг з сливою в духовці на дріжджах простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Порція на блюдо (близько 23×34см) або половина дека (на фото у мене подвійна порція – на весь деко):

10г живих дріжджів (або 3г сухих)
150г теплого молока
50г цукру
1ч.л.ванільного цукру
1 яйце
300г борошна + –
щіпка солі
40г вершкового масла

Начинка:
500-700г фруктів або ягід (слива, вишня, чорниця, полуниця+малина тощо) Можна використовувати густе варення, тоді без крохмалю і цукру
цукор (за смаком 4-6 ст. л.)
2 ст. л. крохмалю (у мене кукурудзяний)

Пиріг зі сливою в духовці на дріжджах покроковий рецепт

1. Дріжджі, молоко і 1 ч. л. цукру від загальної кількості з’єднати, накрити серветкою і відставити на 10 хвилин для освіти шапочки. Масло розтопити. Змішати віночком яйце, цукор, ваніль, сіль. Додати борошно, замісити тісто. Додати розтоплене масло, вимішати його в тісто. Вимішувати близько 10 хвилин до нелипнущего пружного состояния.

2. Викласти в змащену маслом миску, накрити плівкою і залишити для підйому на 1,5 години. Тим часом вимити й обсушити фрукти, прибрати кісточки, нарізати шматочками. Змастити маслом блюдо. Включити духовку на 180°С. Тісто обім’яти, підкотити в кулю. Трохи тесту відокремити для плетінки зверху. Розкачати пласт на присипаному борошном столі, намотати його на качалку і перенести на блюдо.

3. Присипати крохмалем. Зверху викласти сливи і присипати зверху цукром і можна ще трохи крохмалю. Розкачати на борошні залишок тіста, нарізати на смужки (смужку можна надрізати з боків у вигляді ялинки) і зробити зверху пирога плетенку.

4. Залишити на 40 хвилин для підйому. Змастити плетінку молоком або сумішшю молока і яйця. Випікати близько 20 – 30 хвилин до впевненої рум’яності при 180°С. Зняти, присипати цукровою пудрою, остудити. Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇