Пиріжків з капустою

Як смачно зробити Пиріжків з капустою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже захотілося на вихідних пиріжків з капустою. Хоча….Якщо чесно)) Просто куди-то треба було бачити майже цілий качан капусти, що залишилася після приготування супу. Не найшвидша утилізація, але пиріжки – це завжди добре) Прям як у бабусі – рум’яні, рівненькі, ароматні)

Інгредієнти

дивіться нижче

Пиріжків з капустою покроковий рецепт

1. 640 г пшеничного борошна, 8 г пресованих дріжджів (я взяла 2,5 г сухих), 9 г солі, 46 г цукру, 310 г води, 70 г яйця, 70 г вершкового масла. Я все склала в хлібопічку і поставила програму «Основне тісто» (2,5 години). Якщо хлібопічки ні, то ми діємо стандартно: дріжджі розчинити з цукром і сіллю у воді, влити в борошно, додати яйце, замісити тісто. Далі внести м’яке вершкове масло і остаточно замісити м’яке гладке тісто. Залишити на 2-2,5 години на бродіння, в середині процесу зробити одну обминку.
2. Поки тісто підходить, зробити начинку. Мені полюбився рецепт Тетяни Толстой. Круто відварити 3 яйця. 1 невеликий качан капусти нарізати квадратиками, залити окропом і залишити на 10 хвилин. Воду злити, капусту віджати. 20 г вершкового масла і 50 мл рослинного розігріти у високій сковороді, викласти капусту, обсмажувати на середньому вогні 10 хвилин. Посолити, трохи поперчити. Далі влити 150 мл молока і тушкувати, помішуючи, до повного випаровування рідини. В кінці спробувати – напевно, потрібно ще посолити. Яйця дрібно порубати, додати до капусти, перемешать.

3. Тісто розділити на шматочки приблизно по 50 р. Скрутити в кульки, отлежка 20 хв. Сформовать пиріжки – начинки не жаліти! Розстойка під плівкою -півгодини. Змастити яйцем, випікати при 220 град до рум’яності (20-30 хвилин). Дуже смачно і дуже по-домашньому!!