Радянський Торт Мурашник з мясорубкою, згущеним молоком та сметаною класичний

Простий і затишний тортик. Як зробити Радянський Торт Мурашник з м’ясорубкою, згущеним молоком та сметаною класичний простий рецепт. Для приготування треба використовувати м’ясорубку, щоб отримати гарне печиво, а ще можна просто з цього тіста приготувати печиво, пропустивши його через м’ясорубку і сформувати вироби. Розподілити заготовки на 2-3 дека. Остигле печиво можна полити шоколадом і посипати горішками, буде ще смачніше.

Інгредієнти

темний шоколад – 50 г
Фрукти і ягоди для прикраси

ПЕЧИВО:
сметана – 125г
масло вершкове – 200г
борошно – 450 г
цукор – 125 г
розпушувач – 10г
Сіль щіпка

КРЕМ:
варена згущене молоко – 380г
сметана 20% – 380г (можна додати більше сметани, якщо хочеться отримати більш просочений тортик; якщо замість сметани використовувати вершкове масло, то торі підучиться як би хрусткому, тк в холодильнику олія швидко стабілізується і не дасть добре просочити печиво)

Радянський Торт Мурашник з м’ясорубкою, згущеним молоком та сметаною класичний покроковий рецепт

1. Масло кімнатної температури збити з цукром, додати сметану. Розпушувач з’єднати з борошном і сіллю. Все об’єднати і вимісити тісто. Прибрати в морозилку на 1 годину. Пропустити через тісто мясорубку.

2. Викласти на застелений пергаментом деко. Випікати в розігрітій до 180С духовці 15-20 хвилин до золотистої скоринки. Крем. Сметану з’єднати з вареним згущеним молоком за допомогою віночка. Остигле печиво поламати на не надто маленькі шматочки, змішати з кремом.

3. Миску куполоподібну застелити плівкою. Викласти крем з печивом, щільно утрамбувати, зверху закрити плівкою і прибрати на ніч у холодильник. Через 12 годин звільнити торт від плівки і миски, поставити плоскою частиною на тарелку.

4. Зверху полити розтопленим шоколадом і посипати шоколадною крихтою, печивом або горішками, прикрасити ягодами і фруктами.

Відео рецепт 👇