Різдвяний сирний кекс з сухофруктами, ромом і мигдалем

Різдвяний сирний кекс з сухофруктами, ромом і мигдалем простий рецепт в духовці. Рецепт різдвяного сирного кексу, який можна подавати як після випічки, так і після витримки в прохолодному місці.

Інгредієнти

норма на 2 кексу по ~1 кг, або на 4 ~500 м, орієнтуйтеся за своїми формами.
Духовка t 180°
Всі інгредієнти кімнатної t°❗

▪︎борошно пшеничне ~600 р
▪︎розпушувач 15 р
▪︎цукровий пісок 250 р
▪︎м’який сир 250 г
▪︎вершкове масло 250 г
▪︎яйце с0 2 шт
▪︎рубаний мигдаль 150 г (у мене мигдальна борошно)
▪︎ваніль/ванільний цукор
▪︎родзинки 100 г
▪︎в’ялена журавлина/вишня 100 р
▪︎цукати апельсинові та/або лимонні 100 р
▪︎150 г темний ром
▪︎цедра і сік 1 середнього лимона
▪︎50 г вершкове масло для змащування + сах. пудра

Різдвяний сирний кекс з сухофруктами, ромом і мигдалем покроковий рецепт

1. За добу до приготування родзинки, цукати, журавлину залити ромом, додати бадьян, паличку кориці, спеції за смаком. Слив. масло кімнатної t° збити з цукром до легкості. Додати яйця по одному, кожен раз збиваючи. Додати сир, цедру і сік лимона, ваніль, збити. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти в основу, ретельно змішати на повільних оборотах.
2. Ввести мигдаль або мигдалеву борошно, об’єднати. Залиті ромом сухофрукти перекинути на друшляк і злегка присипати борошном, ввести в тісто без рідини. Розділити тісто по ~1 кг на 2 частини, або за ~500 м на 4 частини, викласти у формочки, змащені маслом і присипані борошном, або скласти в форму штоллена.
3. Випікати при t 180° приблизно 1 годину, якщо верх буде підгоряти, то потрібно покрити кекси фольгою (я так і роблю). Готові гарячі кекси рясно змастити розтопленим вершковим маслом і посипати так само рясно цукровою пудрою, дати остыть.
4. Загорнути остиглі кекси у фольгу і залишити дозрівати в прохолодному місці на пару тижнів, або можна пригощати вже на наступний день!