Різотто з грибами

Як смачно зробити Різотто з грибами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

на 3 порції:

Для грибного бульйону:
•10г сухих грибів
•1,5 л води
•цибуля
•морква
•селера (якщо є)
•оливкова олія
•сіль

Для різотто:
•240г рису (у мене сорт карнаролі)
•40г сухих грибів
•біле сухе вино
•1 маленька цибулина або цибулю-шалот
•оливкова олія
•кубик вершкового масла
•20г тертого твердого сиру (наприклад, пармезан)
•пакетик шафрану (0,1 г за бажанням)

Різотто з грибами покроковий рецепт

1. Для бульйону: гриби помити і замочити у воді мінімум на годину. Цибулю, моркву, селеру крупно нарізати і обсмажити в каструлі на оливковій олії разом з грибами.

2. Залити водою, в якій замочували гриби і варити на невеликому вогні після закипання близько 40 хвилин, посолити. Для різотто: цибулину дрібно нарізати і обсмажити на оливковій олії. Додати рис і обсмажити пару хвилин. Скропити вином і випарувати алкоголь.

3. Додати пару ополоників киплячого бульйону до рису, коли рис вбере рідину, додати ще. І так до готовності рису (як правило, 15-17 хвилин). На половині готовності рису додати грибы.

4. Шафран розчинити в бульйоні і додасть до різотто за 5 хвилин до готовності. Вимкнути вогонь, додати вершкове масло і тертий сир. Buon appetito!

Відео рецепт 👇