Чудове, розсипчасте печиво з хрусткою цукрових крихтою і горіхами рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
На ~23 штуки ( ~750г):
Тісто:
– 170г сметани
– 120г вершкового масла
– 1 ст. л. цукру
– 300г борошна
– 1/2 ч. л. соди без гірки
– щіпка солі
Начинка:
– 80г горіхів
– 100г цукру
– 70г вершкового масла
– 50г борошна
Розсипчасте печиво з цукровою крихтою і горіхами покроковий рецепт
1. Для начинки у сотейнику розтопити масло, додати цукор, постійно помішуючи на середньому вогні, готувати 1-2 хвилини, всипати борошно, продовжуючи заважати, готуємо ще 1-2 хв до отримання розсипчастої крихти (у мене, чомусь, суміш утворила великий клубок на віночку, який я ще теплим, размяла металевої товкачем для картопляного пюре в розсипчасту цукрову крихту) потім змішати її з орехами.
2. Для тіста: Просіяти борошно + шматочки холодного масла, розтерти в крихту. Окремо в мисці до сметані додати цукор, сіль і соду, розмішати до однорідності. до борошняної суміші додати рідку, замістити м’яке тісто, остудити 10-15 хв, розділити на 2 частини, розкачати кожну, товщиною 2
–
–
3. 3мм, посипати кожну, цукрово-горіховою крихтою, загорнути в щільний рулет і розділити його впоперек на шматочки розміром 2 см, розкласти на деко з пергаментом зрізом вгору. Випікати в розігрітій до 180°С духовці ~ 15 хвилин. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки.