Як зробити смачний салат на зиму з помідорів, болгарського перцю, баклажанів і моркви кращий рецепт простий у банках. Улюблений варіант заготівлі з баклажанами. Хоча є ще кілька 😉 І ще квашені обожнюю.
Інгредієнти
3кг помідор
1кг цибулі (порізати півкільцями)
2 головки часнику (не сильно дрібно порізати)
1,5 кг баклажан (порізати брусочками, пересипати 1стл солі. поставити вантаж і промити через 2-3 години)
1 кг моркви (натерти на крупній тертці)
1 кг болгарського перцю порізати смужками
Рослинна олія 1/2 склянки
Оцет 9% 1/2 склянки
Цукор 1 склянку
Сіль 2 стл
Вода 1/2 склянки
Салат на зиму з помідорів, болгарського перцю, баклажанів і моркви покроковий рецепт
1. Помідори пропустити через м’ясорубку або подрібнити блендером, поставити на вогонь і варити хвилин 20-25.
2. Волога трохи випарується, а смак стане більш насиченим, додати 2 стл солі, цукор, рослинна олія, оцет і воду, перемішати і довести до кипіння. Додати цибулю, моркву, довести до кипіння і варити 10 минут.
3. Додати баклажани, перець і часник. Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 30-40 хвилин. Розкласти в стерильні банки, закрутити. Прибрати під плед догори дном до остывания.