Салат з патисонів свіжих на зиму пальчики оближеш в банках

Цю яскраву закуску оцінять любителі гостренького 😋 Як зробити смачний Салат з патисонів свіжих на зиму пальчики оближеш в банках простий рецепт.

Інгредієнти

патисони — 1 кг.;
морква — 3-4 шт.;
солодкий перець — 2 шт.;
ріпчаста цибуля — 2 шт.;
оцет 9% — 2 ст. л.
рослинне масло — 3 ст. л.;
часник — 5-6 зубчиків;
петрушка — невеликий пучок;
сіль — 1,5 ч. л.;
цукор — 2 ст. л.;
коріандр мелений — 1 ч. л.;
сушений перець чилі — за смаком.

Салат з патисонів свіжих на зиму пальчики оближеш в банках покроковий рецепт

1. Овочі миємо, у перцю видаляємо насіння, моркву очищаємо. Молоді патисони не чистимо, зрілі очищаємо від шкірки; Цибуля і часник очищаємо, петрушку моєму і дрібно ріжемо;
2. Моркву і патисони тремо на тертці або ріжемо тонкими смужками. Перець нарізаємо брусочками, цибулю шаткуємо, часник пропускаємо через прес, змішати всі овочі, додаємо сіль і цукор, мнемо руками;
3. Додаємо спеції і петрушку, перемішуємо. Вливаємо олію і оцет, перемішуємо і ставимо під гніт на 3 години; Розкладаємо салат по стерилізованим баночках і закатываем.