Як смачно зробити Салат зі смаженими баклажанами, огірком, морквою і перцем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
1. Больсая сепотака дусі 😁
2. Огірок довгий 1 шт 🥒
3. Корейська морквина 100гр 🥕
4. Болгарський перець 1/2шт
5. Баклажан 1шт 🍆
6. Чилі за бажанням 1шт 🌶️
7. Горіхова заправка для салатів 1 упаковка 40гр
8. Соєвий соус
9. Кінза пару гілочок 🌿
10. Кунжут для подачі
11. Лайм для подачі
12. Крохмаль 1ст.л. з гіркою
13. Сіль, рослинна олія
Салат зі смаженими баклажанами, огірком, морквою і перцем покроковий рецепт
1. баклажани Очищаємо від шкірки, нарізаємо на середні брусочки, десь 1х1см, складаємо в чашку, посипаємо сіллю і залишаємо постояти 20 хвилин. За цей час болгарський перець нарізаємо соломкою, з огірка теж чистимо шкірку, розрізаємо уздовж, чайною ложкою выскребаем водянисту, насінну частину і нарізаємо на кусочки.
2. З баклажана акуратно, вичавлюємо зайву вологу, обвалюємо шматочки в крохмалі (не купою, а по одному, щоб всі не слиплось) і смажимо у великій кількості розігрітого рослинного масла до піджаристого цвета.
3. Дістаємо шматочки баклажана, складаємо на паперовий рушник і залишаємо на пару хвилин, щоб зайве масло вбралося в папір. У велику, зручну чашку складаємо огірки, перець, корейську моркву, баклажани, додаємо горіхову заправку, 1ч.л. сойки і все як слід перемешиваем.
4. При подачі посипаємо кунжутом і листочками кінзи, так само за бажанням можна додати трохи чилі і часточку лайма. Приємного апетиту, салат вогонь 😋
5. P. S. Баклажан і огірок очистити від шкірки дуже зручно за допомогою овочечистки. Ось це поворот 😆 І нагадую, що в Пермі корейська морквина може бути тільки, інші несмачні 😁