Шарлотка з яблуками і апельсиновою цедрою

Як смачно зробити Шарлотка з яблуками і апельсиновою цедрою простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Щоб зробити тісто, потрібно не більше 10 хвилин. Готую шарлотку з великою кількість яблук.
Я обожнюю просту випічку, яка не вимагає багато часу. Класична шарлотка з яблуками – дуже простий у приготуванні пиріг, але при цьому неймовірно смачний і ароматний. У мене на нарізку яблук і заміс тіста йде не більше 10 хвилин. Давайте готувати.

Інгредієнти

• Яйця 4 шт.
• Цукор 1 склянку
• Борошно 1 склянку
• Кориця 2 ч. л.
• Цедра і сік 1 апельсина
• Мигдальні пелюстки за смаком
• Яблука за смаком

Шарлотка з яблуками і апельсиновою цедрою покроковий рецепт

1. У яблук вирізаю серцевину. Обрізки не викидаю, а готую з них компот. Кількість яблук я не вказував, беріть на свій смак. Нарізаю яблука невеликими кубиками і перекладаю в глибоку ємність. Туди ж натираю цедру апельсина і вичавлюю сік. Залишки апельсина не викидаю – вони теж йдуть в компот. Перемішую вміст ємності і відставляю в сторону.

2. В окремій ємності яйця збиваю з цукром до посветления і збільшення в об’ємі. Додаю борошно, корицю і перемішую. У тісто засинаю яблука і знову перемішую. Форму стелю папером для випічки (у мене форма діаметром 24 см). Переливаю тісто у форму і рівномірно розподіляю. Зверху посипаю мигдалевими пелюстками. Відправляю випікатися на 50 хвилин при 180°С.

3. Як я варю компот: серцевини яблук і апельсинів нарізаю на великі шматочки, відправив в каструлю, додаю трохи цукру, заливаю водою, доводжу до кипіння і знімаю з вогню. Проціджую компот через сито і переливаю в графин. Після випікання даю шарлотці трохи охолонути і извлнкаю з форми. Перед подачею посипаю цукровою пудрою. Шарлотка виходить з хрусткою скоринкою, в міру вологий, але при цьому повітряна і пышная.