Шашлички з креветок і ананаса на шпажках в духовці

Як зробити Шашлички з креветок і ананаса на шпажках в духовці рецепт простий 🍤🍍 «Найбільш смачні креветки, які я коли-небудь їв!!» – так сказав мій син, коли спробував їх. І правда, чудові! А ще просто і досить швидко готуються – все, як ми любимо.
Легко несуча себе за життя успішна зірка? Або не дуже щаслива актриса другого плану? Молода, амбітна, перед якої відкриті всі двері? Або та, яка всіма силами намагається показати, що у неї все чудово, а як залишиться одна, хоч вовком виття? Для мене тут ясно одне – вона актриса театру. А елементи на фото можуть розповісти різні історії.

Інгредієнти

Дерев’яні шпажки 25 см без прикрас
🍤 Креветки королівські очищені свежемороженные – 500 г
Масло вершкове – 40-50 р
Мед рідкий – 60 г
Часник – 4 великих зубчики
Соєвий соус – 2 ст. л.
Свіжовичавлений сік лимона – 1 ст. л.
Ананаси консервовані (кільця) – 1 банку (565 р)
Часточки лимона для подачі
Петрушка для подачі

Шашлички з креветок і ананаса на шпажках в духовці покроковий рецепт

1. Шпажки замочити у воді мінімум на 20 хвилин. Креветки розморозити, промити і обсушити паперовим рушником. Кільця ананасів нарізати на 8 сегментів кожне. На кожну шпажку нанизати по черзі креветки і шматочки ананаса. Мені подобається, коли на шпажці більше креветок 😊Для соусу в ковшике розтопити масло з медом.
2. Додати пропущений через прес часник, соєвий соус, перемішати до з’єднання компонентів. Дати соусу закипіти і готувати на середньому вогні 3-4 хвилини або до тих пір, поки не загусне. Зняти з вогню, додати сік лимона, перемішати. Розігріти духовку до 200С. Деко застелити папером для выпечки.
3. Пензликом нанести глазур на креветки і ананаси з обох боків, викласти на деко і запікати в духовці 5 хвилин. Дістати, ще раз змастити соусом, перевернути і запікати ще 5 хвилин. Готові шашлички викласти на тарілку, посипати свіжої рубаною зеленню, прикрасити лимоном. Якщо залишиться соус можна подати з креветками.