Як зробити Шашлички з креветок і ананаса на шпажках в духовці рецепт простий 🍤🍍 «Найбільш смачні креветки, які я коли-небудь їв!!» – так сказав мій син, коли спробував їх. І правда, чудові! А ще просто і досить швидко готуються – все, як ми любимо.
Легко несуча себе за життя успішна зірка? Або не дуже щаслива актриса другого плану? Молода, амбітна, перед якої відкриті всі двері? Або та, яка всіма силами намагається показати, що у неї все чудово, а як залишиться одна, хоч вовком виття? Для мене тут ясно одне – вона актриса театру. А елементи на фото можуть розповісти різні історії.
Легко несуча себе за життя успішна зірка? Або не дуже щаслива актриса другого плану? Молода, амбітна, перед якої відкриті всі двері? Або та, яка всіма силами намагається показати, що у неї все чудово, а як залишиться одна, хоч вовком виття? Для мене тут ясно одне – вона актриса театру. А елементи на фото можуть розповісти різні історії.
Інгредієнти
Дерев’яні шпажки 25 см без прикрас
🍤 Креветки королівські очищені свежемороженные – 500 г
Масло вершкове – 40-50 р
Мед рідкий – 60 г
Часник – 4 великих зубчики
Соєвий соус – 2 ст. л.
Свіжовичавлений сік лимона – 1 ст. л.
Ананаси консервовані (кільця) – 1 банку (565 р)
Часточки лимона для подачі
Петрушка для подачі
Шашлички з креветок і ананаса на шпажках в духовці покроковий рецепт
1. Шпажки замочити у воді мінімум на 20 хвилин. Креветки розморозити, промити і обсушити паперовим рушником. Кільця ананасів нарізати на 8 сегментів кожне. На кожну шпажку нанизати по черзі креветки і шматочки ананаса. Мені подобається, коли на шпажці більше креветок 😊Для соусу в ковшике розтопити масло з медом.
2. Додати пропущений через прес часник, соєвий соус, перемішати до з’єднання компонентів. Дати соусу закипіти і готувати на середньому вогні 3-4 хвилини або до тих пір, поки не загусне. Зняти з вогню, додати сік лимона, перемішати. Розігріти духовку до 200С. Деко застелити папером для выпечки.
3. Пензликом нанести глазур на креветки і ананаси з обох боків, викласти на деко і запікати в духовці 5 хвилин. Дістати, ще раз змастити соусом, перевернути і запікати ще 5 хвилин. Готові шашлички викласти на тарілку, посипати свіжої рубаною зеленню, прикрасити лимоном. Якщо залишиться соус можна подати з креветками.