Шоколадні кето цукерки трюфелі з фундуком

Готую дуже смачні шоколадні кето трюфелі з фундуком в стаканчиках, для всіх хто любить шоколад і не хоче набирати зайву вагу. Шоколадні кето трюфелі по даному рецепту не містять цукор, лактозу і казеїн, а оскільки в них відсутні продукти тваринного походження, це відмінний шоколадний десерт для веганів, або у кого непереносимість тваринного молока.
Шоколадні кето трюфелі з фундуком не викликають скачки глюкози в крові з подальшою інсулінової реакцією, що дуже важливо для всіх хто дотримується кето дієту або хто стежить за своєю вагою.
Рецепт адаптований під людей з діагнозом цукровий діабет і у кого є інсулінорезистентність. Готуються шоколадні трюфелі дуже просто і швидко, а смак насиченого шоколадного десерту, приємно здивує любителів шоколаду. Як зробити Шоколадні кето цукерки трюфелі з фундуком рецепт простий.

Інгредієнти

1. Кокосове молоко – 500 р.;
2. Какао масло – 600 р.;
3. Какао порошок – 50 г;
4. Эритритол – 80 р.;
5. Фундук – 300 р.;
6. Темний (тертий) шоколад – 150 р.
Загальний вихід виробів склав 18 стаканчиків по 80 р.

Шоколадні кето цукерки трюфелі з фундуком покроковий рецепт

1. В каструлю з кокосовим молоком встановленої на плиті, додаю эритритол. Як тільки молоко нагрілося до гарячого стану, додаю какао-масло і какао-порошок. Перемішуємо до отримання однорідної шоколадної глазурі. Фундук пробиваю в чаші блендера до максимально можливої дрібної крихти.

Налиплу горіхову масу знімаю силіконової лопаткою зі стін чаші. Повторюючи маніпуляції, пробиваю горіхову масу до пасти. У готову горіхову пасту вливаю трохи шоколадної глазурі і ще раз пробиваю блендером. Переливаю горіхово-шоколадну пасту в шоколадну глазур. Залишаю при кімнатній температурі, щоб шоколадна маса загустела.

2. А щоб не утворилася жирова плівка від какао масла, рекомендую ретельно вимісити ложкою шоколадну масу через 2 години з моменту вливання горіхової пасти і залишити до повного охолодження. Шоколадна маса простояла всю ніч вона добре загусла, при цьому шоколадно-горіхова паста м’яка при вимішування простий виделкою.

Кондитерський мішок, в який я попередньо заправив шоколадно-горіхову пасту, підрізаю ножицями, щоб вийшло широкий отвір для формування десертів в стаканчиках. Видавлюю шоколадну масу в гофровані стаканчики зі спеціальним покриттям, яке не пропускає влагу.

3. Розмір стаканчиків, які я використовую, можете подивитися у рекомендаціях під ці рецептом. При бажанні шоколадні трюфелі можна відсадити у будь-які форми або на окремий аркуш у вигляді шоколадних цукерок.

Заповнюю залишилася шоколадною глазур’ю стаканчики, щоб шоколадна паста повністю і рівномірно розподілилася по стаканчиках. В цілому на такий заміс у мене вийшло 18 шоколадних трюфелів в кето стаканчиках.

4. Для декорування я буду використовувати 100% шоколад або як його називають тертий какао, який виготовлений шляхом пресування з випаленням какао бобів.

Тертий какао не містить цукор і тому має гіркий 100% шоколадний смак. Ви можете використовувати будь-який темний шоколад з вмістом не менше 70% какао бобов.

5. Додатково оформив шоколадні кето трюфелі тертим шоколадом. Шоколадні кето трюфелі з фундуком мають насичений смак шоколаду, завдяки використанню какао-масла, яке виходить за рахунок пресування під жорнами тертого какао, одержуваного з какао бобов.

6. Кожна шоколадна порція цього шоколадного десерту, заряджає енергією і радує чудовим смаком справжнього шоколаду. Горіхи надають чудовий аромат і роблять шоколадні трюфелі в шоколаді кращим шоколадним подарунком для всіх любителів шоколада.

7. Рекомендації та особливості рецепта:
*Кето рецепт;
*Vegan рецепт;
*Не містить лактозу і казеїн;
*Не містить цукор;
*Не містить глютен;
*Низька реакція інсуліну. Підтримує кетоз;
*Низковуглеводний;
*Адаптований для людей з діагнозом цукровий діабет;
*Эритритол має другу назву: эритрит;
*Дозування іншого підсолоджувача визначайте самостійно;
* Кокосове молоко не менше 15% жирності;
*Кокосове молоко за цим рецептом 18% жирності;
*В якості темного шоколаду у мене 100% тертий какао (тертий шоколад);
*Замість шоколаду (тертого какао) на декорування, можна використовувати какао порошок або ягоди;
*Какао порошок бажано темних сортів;
*Вимісити шоколадну масу, як тільки вона стане трохи тепла, це обов’язковий процес. Какао масло втручається саме в більш-менш остиглому стані, це пов’язано з тим, що це 100% жир. Какао масло дуже нестабільно втручається в гарячому стані і часто відшаровується від вмешиваемого продукту, що має іншу частку жиру в своє складі. Якщо пропустити цей крок, ви отримаєте готову шоколадно-трюфельну масу з прошарками какао масла у вигляді білого жирового нальоту. Жировий наліт не впливає на смак десерту, але може відчуватися як окремі шоколадні шматочки в шоколадно-трюфельном десерті;
*При утворенні нальоту в готовому продукті, рекомендую пробити шоколадно-трюфельну основу блендером, таким чином, ви отримаєте однорідну шоколадну масу, без жирового прошарку какао масла;
*Тертий какао виробництво “Зелені лінії”;
*Какао масло країна походження Еквадор;
*Кокосове молоко AroyD (Тайланд);
*Эритритол США IHERB;
*Зберігати шоколадні кето трюфелі в холодильнику;
*Строк придатності не більше 3х місяців;
*Допускається шокове заморожування на строк більш 1 року;
*Рекомендую вживати в 1й половині дня;
*Розміри стаканчика: Основу 5 див., з розширенням вгорі на 7 див, висота 4 див.;
*Можна використовувати в якості додаткової начинки або прошарку в кондитерські изделия.