Шоколадно полуничний торт з мусом і конфі простий рецепт.
Інгредієнти
Бісквіт 18 см:
210 г борошна,
200 р цукру,
110 г молока,
100 г окропу,
45 г какао,
45 р раст.олії без запаху,
2 великих яйця,
1 ч. л. розпушувача,
1/3 соди,
1/4 ч. л. солі.
Продукти кімнат.темп.
Мус 15 см:
100 г полуниці,
90 г холодних жирних вершків,
40 г цукру,
20 г води,
3 г желатину + 15 г води.
Конфі 15 см:
200 р полуниці,
50 цукру,
5 г желатину + 20 г води.
Крем:
350 г сирного сиру,
150 г жирних вершків,
150 г молочного або білого шоколаду.
Шоколадно полуничний торт з мусом і конфі покроковий рецепт
1. Бісквіт 18 см:
1. Збити яйця з цукром і сіллю. Влити молоко і масло, перемішати.
2. З’єднати інші сухі інгредієнти, всипати в тісто, ретельно розмішати.
3. Влити окріп, перемішати.
4. Випікати при 175 гр. близько 50 хв.
5. Дати бісквіту охолонути, обернути плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 5 ч.
1. Збити яйця з цукром і сіллю. Влити молоко і масло, перемішати.
2. З’єднати інші сухі інгредієнти, всипати в тісто, ретельно розмішати.
3. Влити окріп, перемішати.
4. Випікати при 175 гр. близько 50 хв.
5. Дати бісквіту охолонути, обернути плівкою і прибрати в холодильник мінімум на 5 ч.
2. Мус 15 см:
1. Полуницю подрібнити блендером. Проварити з цукром і водою. Остудити, охолодити.
2. Желатин залити водою, дати набрякнути, розпустити.
3. Вершки збити. Додати пюре і желатин.
4. Вилити в силіконову форму або затягнути плівкою кільце. Заморозить.
1. Полуницю подрібнити блендером. Проварити з цукром і водою. Остудити, охолодити.
2. Желатин залити водою, дати набрякнути, розпустити.
3. Вершки збити. Додати пюре і желатин.
4. Вилити в силіконову форму або затягнути плівкою кільце. Заморозить.
3. Конфі 15 см:
1. Полуницю подрібнити блендером, проварити з цукром.
2. Желатин залити водою, дати набрякнути.
3. Додати желатин в пюре, розмішати.
4. Вилити у форму, заморозить.
1. Полуницю подрібнити блендером, проварити з цукром.
2. Желатин залити водою, дати набрякнути.
3. Додати желатин в пюре, розмішати.
4. Вилити у форму, заморозить.
4. Крем:
1. Розтопити шоколад з вершками на паровій бані. Затягнути плівкою в контакт. Охолодити.
2. Збити сирний сир, додаючи по ложці ганаш.
1. Розтопити шоколад з вершками на паровій бані. Затягнути плівкою в контакт. Охолодити.
2. Збити сирний сир, додаючи по ложці ганаш.
5. Збірка:
1. Бісквіт розрізати на 3 частини.
2. Мус і конфі використовувати замороженими.
3. Крем розподіляти досить тонким шаром.
4. Корж-крем-конфі (краю крем з мішка)-крем-корж-крем-мус (краю крем з мішка)-крем-корж-крем.
1. Бісквіт розрізати на 3 частини.
2. Мус і конфі використовувати замороженими.
3. Крем розподіляти досить тонким шаром.
4. Корж-крем-конфі (краю крем з мішка)-крем-корж-крем-мус (краю крем з мішка)-крем-корж-крем.