Як зробити Шоколадний фондан з рідким центром в домашніх умовах рецепт в духовці. Є у вас вдома плитка темного шоколаду? Відмінно, вважайте, що у вас є і шоколадний фондан, тому що всі інші інгредієнти зазвичай є в будь-якому холодильнику (я хотіла сказати – в будь-якому жіночому холодильнику). У ресторанах, до речі, цей десерт дуже популярний, а коштує зазвичай як банку ікри. Але мало хто знає, що готується він елементарно і дуже швидко. 10 хв на тісто, майже стільки ж на випічку – і все в такому шоці!
Інгредієнти
на 4-5 шт)
✔️100 гр. темного шоколаду
✔️65 гр. вершкового масла
✔️2 яйця
✔️40 гр. цукру
✔️Щіпка солі
✔️45 гр. борошна
Шоколадний фондан з рідким центром в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Розігріти духовку до 180 гр. Розтопити на паровій бані або імпульсами в мікрохвильовці за 5 сек шоколад і масло до однорідної і текучого стану. Відкласти до використання Яйця збити з сіллю і цукром (можна навіть віночком, а не міксером) Додати в яєчну суміш шоколадну, перемешать.
2. Просіяти борошно (я 20 гр.замінила на мигдальну, можна тільки пшеничну взяти), швидко перемішати, лише до об’єднання. Підготувати формочки. Краще використовувати індивідуальні. З них легше діставати. Ще краще, якщо вони будуть силіконовими) З цільної силіконової форми як у мене, поки акуратно дістанеш кекси так, щоб не зламати, 10 разів спітнієш і згадаєш всі лайки на різних языках.
3. Коротше, бомбу легше розмінувати. Тому рекомендую індивідуальні форми. Якщо силіконові, змащуємо маслом. Якщо керамічні, то змащуємо маслом і припудрюємо какао, висловлюючись грамотним кулінарним мовою, робимо французьку сорочку. Розливаємо тісто і в розігріту духовку.
4. Час випікання залежить від конкретної духовки і розміру кексів, в середньому 7-10 хв. Важливо не прогавити момент, тому ніяких серіалів, розмов з подружками по телефону, суперечок з чоловіком – повна концентрація на процессе.
5. В якийсь момент ви побачите, що по краях кекс пропечена, а в центрі – не до кінця (на відео показала). Дістаємо, спритним рухом переверчиваем кожен кекс на тарілку, поруч обов’язково притискаємо кульку морозива, можна ягідки ще додати! Це бомбически смачно! Є негайно, зберіганню не підлягає)
Відео рецепт 👇