Шоколадний крем із згущеним молоком, какао і молоком

Як смачно зробити Шоколадний крем із згущеним молоком, какао та молоком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сьогодні я хочу розповісти вам, як просто і легко приготувати смачний шоколадний крем.
Даний крем смачний і сам по собі, а так само відмінно підходить для приготування різноманітних тістечок, бісквітних рулетів і тортів. Крем має ніжну текстуру і після охолодження відмінно тримає форму. Готується без вершків, масла, яєць, борошна і желатину.

Інгредієнти

400 грам (мл) молока
90 грам (9 ст. ложок без верху) какао
400 грам згущеного молока
220 грам чорного шоколаду з вмістом какао 50%

Шоколадний крем із згущеним молоком, какао і молоком покроковий рецепт

1. В каструлі з товстим дном змішуємо разом згущене молоко і чверть молока від загального обсягу. Додаємо просіяне какао і перемішуємо до однорідного стану. Вливаємо молоко, що залишилося, перемішуємо до однорідного стану і ставимо варитися на плиту.

2. Варимо на середньому вогні, постійно помішуючи лопаткою. Доводимо масу до кипіння і робимо вогонь мінімальним. Продовжуємо варити (уварювати) на мінімальному вогні, постійно помішуючи лопаткою протягом 5-6 хвилин, маса повинна злегка кипеть.
3. Знімаємо з вогню та в гарячу шоколадну масу відразу додаємо подрібнений шоколад. Перемішуємо до однорідного стану, шоколад повинен повністю растопиться.

4. Шоколадний крем готовий. Переливаємо крем в ємність, у якій будете зберігати, накриваємо харчовою плівкою в контакт і даємо охолонути до кімнатної температури. Остиглий крем прибираємо в холодильник до повного охлаждения.