Шоколадний мус з манго на вершках

Як зробити смачний десерт: Шоколадний мус з манго на вершках рецепт простий 🥭 Дуже ніжна вершкова, а в поєднанні з манго це взагалі смакота невимовна.

Інгредієнти

🥭 Мангове пюре.
Манго (обов’язкове спіле)- 1 шт.
Крохмаль кукурудзяний – 14 гр.;

☁️ Мус
Желатин – 6 гр.;
Молоко 3,2% – 120 мл;
Вода – 40 мл;
Білий шоколад – 160 гр.;
Вершки 33% – 250 мл;

Шоколадний мус з манго на вершках покроковий рецепт

1. 🥭 Мангове пюре.
Манго очистити, нарізати на кубики і пробити блендером, перелити пюре в сотейник. В крохмаль додати 2 столові ложки води перемішати. Влити в сотейник з манго і поставити на плиту, варити до закипання і після 2 хвилини. Весь час помішуючи. Готове пюре перекласти в чистий посуд і накрити плівкою “вконтакт” охолодити до кімнатної температуры.
2. ☁️ Мус
Желатин замочити двома столовими ложками води. Молоко налити в сотейник і довести до кипіння. Відразу зняти з плити і додати шоколад, заважати до однорідної маси. Розтопити імпульсами желатин в мікрохвильовій печі і вилити в шоколадну масу. В цей час збити вершки до твердих піків. Перелити шоколадно – желатинову масу в вершки і віночків перемішати до однорідної массы.
3. В стаканчики на дно викладіть мангове пюре, далі мус, так щоб зверху ще залишалося місце для шару пюре. Після того як виклали шар мусу, приберіть стаканчики в холодильник на 2-3 години. Мус схопитися і тільки потім можна викладати останній шар з манговим пюре. Після, можна відразу приступати до употребелнию. Невелика порада, не готуйте цей мус в стаканчиках більше ніж 150 мл ( 4 шт), досить швидко наедаешься цим десертом.

Відео рецепт 👇