Найбільший шоколадний з усіх шоколадних десертів! Ймовірність, що злипнеться одне місце дуже велика)) Але воно того варте! Шоколадний пиріг тарт з меренгою простий рецепт.
Інгредієнти
Для основи:
✔️Розм’якшене вершкове масло-75 г
✔️Цукрова пудра-70 г
✔️Яєчні жовтки-3 шт.
✔️Борошно пшеничне 195 р
Для шоколадного ганаша:
✔️Шоколад 340 г (у мене гіркий і молочний 50/50)
✔️Вершки жирністю 33% 300 мл
✔️Масло вершкове 30 г
Для меренги:
✔️Яєчні білки-3 шт.
✔️Цукор 180 р
✔️Сік лимона 1 ч. л.
✔️Крохмаль кукурудзяний 1 ч. л.
Шоколадний пиріг тарт з меренгою покроковий рецепт
1. Відокремити жовтки від білків, білки прибрати в холодильник. Для приготування основи збити розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою до пишного кремоподібного стану, по одному ввести жовтки, а потім додати просіяне борошно і замісити тісто. Довго вимішувати не потрібно, як тільки тісто почне збиратися в грудку, сформувати з нього кулю, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник на 1 час.
2. Охолоджене тісто розкачати в пласт товщиною 4 мм і акуратно перенести у форму для тарта, сформувавши дно і борти, обрізати надлишки. Прибрати основу в холодильник на 15 хвилин. Тим часом розігріти духовку до 170 градусів. Основу простелити пергаментом, висипати вантаж, підійде квасоля, горох або рис і випікати з вантажем хвилин 15, потім прибрати вантаж і зменшивши температуру до 160 градусів випікати основу ще хвилин 20.
3. Після чого повністю її остудити і вийняти з форми. Поки основа остигає необхідно приготувати шоколадний ганаш. Вершки довести до кипіння, шоколад залити гарячими вершками, дати трохи постояти, а потім за допомогою віночка змішати всі інгредієнти до однорідності, але не збивати! В кінці додати олію і ще раз добре перемешать.
4. Перелити шоколадну начинку на основу, розрівняти і остудити спочатку при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник на 2-3 години. Для приготування меренги змішати цукор і білки і постійно збиваючи вінчиком нагріти на водяній бані до розчинення цукру. Потім перелити масу в міксер і збити на максимальній швидкості до міцних пиков.
5. В кінці збивання додати сік лимона і крохмаль. На остиглий тарт викласти меренгу і припекти пальником. Зберігати тарт необхідно в холодильнику, перед подачею дати зігрітися при кімнатній температурі хвилин 15.