Як зробити Шоколадний торт Прага домашній з абрикосовим джемом і згущеним молоком простий рецепт.
Інгредієнти
БІСКВІТ:
◾ Жовток — 3 шт
◾ Білок — 3 шт
◾ Цукор — 75 г
◾ Борошно — 58 г + розр.3—4г
◾ Какао — 12 р
◾ Вершкове масло -20 р
КРЕМ:
◾Жовток — 30 г
◾Вода — 40 р
◾Згущене молоко — 170 р
◾Вершкове масло 82,5% — 280 р
◾Какао — 15 – 25 р.
◾Ванільний цукор — 15 г
Просочення:
◾Цукор – 30 р
◾Вода – 70 г
ДЛЯ ПОКРИТТЯ:
◾Абрикосовий джем – 100 г
◾Шоколад – 60 г
◾Масло вершкове – 30 г
Шоколадний торт Прага з абрикосовим джемом і згущеним молоком покроковий рецепт
1. БІСКВІТ:
Борошно, какао, розпушувач просеить. Змішати.
2. Білки збити до м’яких піків. Ввести половину цукру. Продолжть збивати до твердих піків.
3. Жовтки збити з цукром до побіління.
4. Об’єднати акуратно лопаткою білки з жовтками.
5. Додати суху суміш. Вимісити бісквітне тісто лопаткою.
6. В кінці влити тонкою цівкою розтопленої вершкове масло. Акуратно перемішати.
7. Вилити тісто у форму 16 див. Випікати 25-30 хв при 200*. Орієнтуйтеся завжди на свою духовку! Час випікання може змінюватись. Випікаємо до сухої шпажки.
Борошно, какао, розпушувач просеить. Змішати.
2. Білки збити до м’яких піків. Ввести половину цукру. Продолжть збивати до твердих піків.
3. Жовтки збити з цукром до побіління.
4. Об’єднати акуратно лопаткою білки з жовтками.
5. Додати суху суміш. Вимісити бісквітне тісто лопаткою.
6. В кінці влити тонкою цівкою розтопленої вершкове масло. Акуратно перемішати.
7. Вилити тісто у форму 16 див. Випікати 25-30 хв при 200*. Орієнтуйтеся завжди на свою духовку! Час випікання може змінюватись. Випікаємо до сухої шпажки.
p.s. Температурні режими підбираються індивідуально під вашу духовку.
8. Готовий бісквіт перекласти в пакет і прибрати в холодильник на 2 години. Зрізати шапочку. Розрізати на 3 коржі.
9. Шапочку бісквіта розмолоти в блендері до стану крошки.
2. КРЕМ:
1. Жовток, ванільний цукор, згущене молоко, воду об’єднати в сотейнику. Уварити до загустіння на водяній бані або на повільному вогні, постійно помішуючи. Зняти з вогню і остудити в холодильнику, накривши плівкою «в контакт».
2. Масло кімнатної температури збити до кремоподібного стану.
3. Частинами додати заварную суміш до маслу. Збити.
4. В кінці додати какао. Все збити до об’єднання.
p.s. какао додайте за смаком. Якщо додати алкалізованний, то смак стане більш насыщенным.
1. Жовток, ванільний цукор, згущене молоко, воду об’єднати в сотейнику. Уварити до загустіння на водяній бані або на повільному вогні, постійно помішуючи. Зняти з вогню і остудити в холодильнику, накривши плівкою «в контакт».
2. Масло кімнатної температури збити до кремоподібного стану.
3. Частинами додати заварную суміш до маслу. Збити.
4. В кінці додати какао. Все збити до об’єднання.
p.s. какао додайте за смаком. Якщо додати алкалізованний, то смак стане більш насыщенным.
3. Просочення:
1. Воду з цукром довести до кипіння і варити до розчинення цукру. Остудить.
1. Воду з цукром довести до кипіння і варити до розчинення цукру. Остудить.
4. ДЛЯ ПОКРИТТЯ:
1. Розтопити шоколад і масло на водяній бані або в микроволновке.
1. Розтопити шоколад і масло на водяній бані або в микроволновке.
5. ЗБІРКА:
1. Просочити заздалегідь всі коржі.
2. БІСКВІТ-КРЕМ-БІСКВІТ-КРЕМ-БІСКВІТ.
3. Обмазати повністю весь торт абрикосовим джемом. Прибрати в холодильник.
4. Добре охолоджений торт покрити глазур’ю, боки обсипати крошкой.
1. Просочити заздалегідь всі коржі.
2. БІСКВІТ-КРЕМ-БІСКВІТ-КРЕМ-БІСКВІТ.
3. Обмазати повністю весь торт абрикосовим джемом. Прибрати в холодильник.
4. Добре охолоджений торт покрити глазур’ю, боки обсипати крошкой.