Штоллен різдвяний без алкоголю

Як смачно зробити Штоллен різдвяний без алкоголю простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей штоллен без алкоголю, тому розрізати його можна на наступний день. Якщо ж сік замінити на коньяк або світлий ром, то штоллен необхідно буде витримати мінімум тиждень в прохолодному місці (підвіконня), обернувши двома шарами фольги.

Інгредієнти

Начинка:
200 р кураги,
100 г апельсина, натуральний. цукатів,
100 г апельсина, натуральний. соку,
цедра 1 апельсина.

Опара:
100 г теплого молока,
60 г борошна,
1 ст. л. цукру,
7 г сухих инстатных або 21 г свіжих дріжджів.

Тісто:
310 г борошна,
вся опара,
вся начинка,
115 г м’якого сл. масла + шматочок для змащування,
60 г цукру,
1 яйце кімнат.темп.,
1/2 ч. л. солі,
сах.пудра для посипання готового виробу.

Штоллен різдвяний без алкоголю покроковий рецепт

1. Курагу нарізати і змішати з натертою цедрою. Залити соком, закрити кришкою і залишити на ніч. За цей час сік повинен вбратися. Перед приготуванням в суміш додати нарізані цукати. Все змішати для опари, прикрити, залишити на 30 хв. Яйце збити з сахаром.
2. Додати опару, розмішати. 3. Всипати 170 г борошна, замісити гладке, липке тісто. Прикрити, залишити на 60 хв. В тісто всипати 70 г борошна. Виробляючи заміс, в 3-4 етапи ввести масло. Дуже добре вимісити. Прикрити, залишити на 60 хв. В тісто всипати 70 г борошна і внести начинку. Вимісити. Тісто має бути дуже м’яким, але не липким.
3. Розділити тісто на 2 частини. Стіл трохи припылить борошном. Сформувати 1-2 штоллен (у мене 2): розправити тісто в овал і скласти як сочник. Всередину можна помістити батончик марципана. Прикрити заготовки, залишити на 60 хв. Випікати при 200 гр. близько 40 хв. (перевірити зубочисткою). Гарячі штоллени змастити маслом і рясно посипати пудрою. Дати охолонути на решетке.