Як смачно зробити Шведське варення з брусниці як в Ікеа простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
250г брусниці (у мене заморожена)
130г цукру
0,5 ч. л. кориці
1-2 гілочки розмарину
1 ч. л. яблучного пектину за бажанням
Шведське варення з брусниці як в Ікеа покроковий рецепт
1. Брусницю помити, засипати цукром і відправити варитися на вогонь до розчинення цукру. Якщо рідини немає, додати пару ложок води. Додати корицю і розмарин (можна також ваніль, бадьян).
2. Прокип’ятити при помішуванні 5 хвилин або більше для випаровування рідини. Варення готово.
3. Якщо хочете густе варення, як на фото, додайте 1 ч. л. яблучного пектину, змішану з 1 ч. л. цукру. Розмішайте, доведіть до кипіння і загустіння при помешивании.
4. Можна вийняти гілочки розмарину, остудити, перекласти в баночку і зберігати в холодильнику. Подавати як соус до м’ясних блюдам😋