Як зробити дуже смачні домашні Шведські шафранові булочки Святої Люсії рецепт простий.
Інгредієнти
молоко 120 мл
вершки 30% жирності 90 мл
дріжджі сухі 8 р
цукор 50 г
сіль 1 ч. л.
вершкове масло 50 г
маскарпоне 100 р
борошно манітоба 400 р
яєчний жовток-1 шт.
шафран 2 р
родзинки за смаком
вершки для змазування булочок 20 мл
Шведські шафранові булочки Святої Люсії покроковий рецепт
1. Всі інгредієнти кімнатної температури. Молоко підігріти до теплого стану (38-40 градусів) і розмішати в ньому дріжджі. В іншій мисочці розігріти вершки з вершковим маслом до гарячого стану і замочити в них шафранові нитки. Залишити на 10-15 хвилин. У велику миску для замісу тіста просіяти борошно, додати цукор, сіль, яєчний жовток, маскарпоне, додати дріжджову суміш і процідити через сито вершково-масляну суміш з шафраном.
2. Вручну або тестомесом замісити м’яке ніжне тісто, місити не менше 10 хвилин. Готове тісто зібрати в кулю, накрити миску з тістом харчовою плівкою і поставити на підйом в тепле спокійне місце на 2 години. За цей час тісто має збільшитися в об’ємі вдвічі. Тісто викласти на робочу поверхню, злегка присипану борошном і розділити на невеликі шматочки вагою близько 80 р. Кожен шматочок тіста розкачати в джгут довжиною 25-30 см.
3. Загорнути кінці джгута в протилежних напрямках равликом, сформувавши подобу латинської букви S. Викласти сформовані таким чином заготовки на деко, застелений пекарської папером, накрити кухонним рушником і залишити на расстойку на 15 хвилин. За цей час розігріти духовку до 180 градусов.
4. Підійшли булочки змастити вершками. З обох кінців булочки вкласти по родзинці, злегка вдавлюючи їх у тісто, щоб під час випікання вони не випали і не підгоріли. Випікати в розігрітій духовці близько 15-18 хвилин, до золотистого кольору. Готові булочки остудити на решітці і перед подачею злегка присипати цукровою пудрой.
5. ПОРАДИ ПО ПРИГОТУВАННЮ: 1. Через брак шафрановых ниток, їх можна замінити на мелений імеретинський шафран. В такому випадку беремо 1/4 ч. л. шафрану. 2. Поверхня булочок можна при бажанні змастити сумішшю яйця з водою (1 ціле яйце + 1 ч. л. води).