Слабосолона червона риба форель смачна в домашніх умовах простий рецепт. Готувати цю рибку дуже просто і швидко. Я завжди купую цілу тушку, і ділю на кілька рівних частин, які в подальшому солю, так вигідніше.
Інгредієнти
форель
1ч.л. солі,
чорний перець за смаком,
сік 1 часточки лимона
Слабосолона червона риба форель смачна покроковий рецепт
1. Розбираємо рибу, відокремлюємо філе від хребта, зрізаємо шкіру і жир, витягуємо пінцетом великі кістки і нарізаємо на шматки по 250г.⠀ ⠀ Далі, рибу обов’язково заморожуємо, щоб бути впевненими в безпеці її споживання, зберігаємо всі частини там ❄️. ⠀ Через добу дістаємо один шматок з морозилки, кладемо в ємність і розморожуємо в холодильнику, зазвичай це займає весь день.⠀ ⠀
2. Після, промиваємо холодною водою (не в якому разі не теплою, інакше риба почне варитися і втрачати колір) і видаляємо всю вологу, за допомогою паперової серветки.⠀ ⠀ Посипаємо 1 ч. л. солі, чорним перцем за смаком, і поливаємо соком 1 часточки лимона. Лимон приховує властивий запах сирої риби і надає їй приголомшливий смак і аромат 🍋. ⠀ ⠀
3. Натираємо рибу з усіх боків, накриваємо ємність кришкою і кладемо в холодильник на 24 години. Якщо залишити на довше, риба не буде слабкою солі, а вже більш солона, я так не роблю. ⠀ ⠀
4. Після закінчення часу, дістаємо рибу, знову промиваємо холодною водою від надлишок солі і перцю видаляємо вологу серветкою.⠀ ⠀ Відразу знімаємо задню шкірку, щоб виходили красиві слайсы і приступаємо до нарізці 🔪 ⠀ ⠀
5. Готуємо улюблені тости, мені подобається з листом салату, огірком, авокадо і яйцем. І насолоджуємося 😋⠀ ⠀ Я пробувала різну рибу, і все не те, ця сама смачна) Таку ви точно не купите ніде, тому обов’язково готовьте.
Відео рецепт 👇