Як зробити Смачне тісто для імбирних печива новорічних простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
500 гр цукру
200 мл окропу
200 гр вершкового масла
1 год л соди
1/2 год л солі
1 год л імбиру
2 год л кориці
1 яйце
850 гр борошна
Смачне тісто для імбирних печива новорічних покроковий рецепт
1. В сотейник з товстим дном всипаємо Цукор, ставимо на середній вогонь і, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою, чекаємо, коли Цукор розчиниться і придбає коричневий відтінок (тобто робимо суху карамель). Потім знімаємо сковороду з вогню і тонкою цівкою вводимо окріп в карамель, постійно помешивая.
2. Відправляємо сотейник знову на вогонь, додаємо вершкове масло (я додаю холодне) і, помішуючи, чекаємо коли масло розтопиться. Потім додаємо сіль, соду і спеції і знову все перемішуємо. Маса збільшиться в об’ємі в кілька разів (у роботу вступає сода). Після цього даємо масі охолонути і потім додаємо яйце і збиваємо міксером до однородности.
3. В кінці всипаємо просіяне борошно (з борошном не переборщіть, тісто повинно залишатися дуже м’яким, ніжним) і замішуємо тісто. Готове тісто ставимо в холод на 4-5 години (а краще на ніч).
4. Через 4-5 годин дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо його в пласт товщиною 3-5 мм, вирізаємо бажані фігурки, перекладаємо на силіконізований пергамент або перфорований килимок, відправляємо в розігріту до 170* (режим верх-низ) і випікаємо хвилин 7-10 (орієнтуйтеся по своїй духовці)