Смажена качка в вині з яблуками, цибулею, гірчицею і медом

Святкова качка! я використовувала ніжки і вам раджу, тому що може ціла запечена качка це і красиво, але за підсумком на тарілці буде ніжка, а качку доведеться пошматувати! Як зробити смажену качку в вині з яблуками, цибулею, гірчицею і медом рецепт простий.

Інгредієнти

качині ніжки
5 яблук
2 цибулини
70 гр вершкового масла
500 мл білого сухого вина
2 ч. л гірчиці
1 ст. л меду
сіль
перець

Смажена качка в вині з яблуками, цибулею, гірчицею і медом покроковий рецепт

1. До качці додаємо сіль і перець. обсмажуємо на сильному вогні на рослинній олії шкірою вниз до красивої скориночки. В іншій сковорідці обсмажуємо на вершковому маслі нарізану цибулю пір’ям до рум’яного кольору. додаємо крупно нарізані яблука і обсмажуємо ще хвилин 5.

2. Перекладаємо качку шкірою вниз на подушку з яблук і цибулі – заливаємо вином. збільшуємо вогонь. коли вино закипить – зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо 2 години. Ось в цьому посуді качку можна зберігати 2 дні до запекания.

3. Змішуємо гірчицю і мед – змащуємо ніжки і відправляємо в духовку на 15 хвилин при 200 гр на режимі низ-верх-конвекція. якщо такого немає – просто низ верх. Подаємо з картоплею! або будь-яким іншим гарніром! качка виходить ніжна і з красивою скоринкою!

Відео рецепт 👇