Інгредієнти
борошно – 3-4 ст. ложки
яйце – 2 шт
вода – 50-70 мл
рибне філе (минтай) – 600 гр
сіль, чорний мелений перець за смаком
спеції за смаком
масло рослинне – 1-1,5 ч. ложки
Смажена риба філе минтая в клярі на сковороді покроковий рецепт
Все це робимо за смаком. Також в рибу можна додавати спеції. Якщо риба морська то вона не має якогось яскраво вираженого запаху тому спеції можна додавати нейтральні. Такі як: трішки мускатного горіха трошки можна додавати різних трав: меліси, базилік, петрушку.
Якщо ж риба річкова, то спецій можна додавати побільше. А також можна збризкувати лимоном щоб запах річкової риби прибрати. Перемішаємо філе. І поки відставимо його вбік. Займемося приготуванням кляру. Приготувати дві миски і нам потрібно звільнити білок від жовтка. Білки поки відставимо сторонку.
Перемішувати можна віночком, можна виделкою. Ще я не сказала що для приготування кляра краще мати холодні продукти з холодильника. Повинна бути охолоджене в холодильнику вода, обов’язково охолоджені яйця. І бажано масло туди поставити. Отже у нас перемішалося.
Борошна нам знадобиться десь 3-4 столових ложки, але теж всипаємо її поступово. За необхідності будемо підсипати. Перша частина кляру у нас повинна вийти досить рідка. Мабуть можна ще додати трошки борошна і можна додати трішки води. Маса повинна бути однорідною, без грудочок. Тому перемішуємо в даному випадку віночком це буде швидше, ніж вилкой.
Щоб легше вони взбивались, вони повинні бути обов’язково холодними з холодильника. Тепер ми повинні з’єднати обидві маси, тобто ми в жовткову масу додаємо білки акуратно. Як раз те що ми робимо не яйця а цілком поділяємо їх на жовтки і білки. Дасть можливість приготувати дуже повітряний кляр він буде дуже смачний і добре триматися. Не буде звалюватися з шматочків. Перемішуємо акуратно обидві суміші. Намагатися при цьому різко не перемішувати, щоб не втратити легкість белка.
У велику ємність у мене ось такий казанок, або можна в сковорідці це робити. Налити велику кількість масла, тобто у мене використовується десь 500 мілілітрів. Тобто нам потрібно буде смажити нашу рибку в клярі у фритюрі. Ось воно (олія) у мене вже гаряче. Умочуючи кожен шматочок у підготовленому клярі акуратно, щоб не обпектися. Опускати рибку в підготовлену ємність. Обсмажувати приблизно за дві-три хвилини з кожної стороны.
У нас було 600 грам філе минтая. Вийшла ось така повна тарілка. Залишилося ще трошки кляру приблизно десь грам на 100 може бути на 150 рибки. Якщо є овочі якісь: кабачки або баклажани це дуже добре теж підсмажиться в цьому клярі. Можете його використовувати, або беріть трошки побільше риби. Вийшло дуже смачно. Вийшло дуже багато. Шматочки такі повітряні завдяки нашому кляру на білках. Це дуже смачно, готуйте, дуже рекомендую вам. А я сьогодні з вами прощаюся, всього вам доброго, до побачення!