Смажена риба філе минтая в клярі на сковороді

Здрастуйте дорогі друзі, сьогодні ми з вами будемо готувати рибу в клярі. Як зробити смажену рибу філе минтая в клярі на сковороді рецепт простий і смачний. Це блюдо дуже смачне, його можна приготувати на вечерю або для святкового столу. Кляр можна готувати різними способами і простий спосіб це просто змішати яйця, борошно і воду. Ми ж будемо готувати більш складний кляр і більш смачний. Будемо готувати його на білках на збитих.

Інгредієнти

борошно – 3-4 ст. ложки
яйце – 2 шт
вода – 50-70 мл
рибне філе (минтай) – 600 гр
сіль, чорний мелений перець за смаком
спеції за смаком
масло рослинне – 1-1,5 ч. ложки

Смажена риба філе минтая в клярі на сковороді покроковий рецепт

1. Сьогодні для приготування ми взяли філе минтая. Його потрібно помити і промокнути паперовою серветкою для того щоб на ньому залишилося якомога менше рідини. Бажано в ідеалі щоб її (рідини) зовсім не залишилося. Потім філе наріжемо шматочками. Шматочки також можуть бути різного розміру. Так, як зручно. При нарізці слідкуйте якщо будуть залишатися кісточки їх треба видаляти. Отже рибу ми порізали нам її необхідно посолити і поперчити.

Все це робимо за смаком. Також в рибу можна додавати спеції. Якщо риба морська то вона не має якогось яскраво вираженого запаху тому спеції можна додавати нейтральні. Такі як: трішки мускатного горіха трошки можна додавати різних трав: меліси, базилік, петрушку.

Якщо ж риба річкова, то спецій можна додавати побільше. А також можна збризкувати лимоном щоб запах річкової риби прибрати. Перемішаємо філе. І поки відставимо його вбік. Займемося приготуванням кляру. Приготувати дві миски і нам потрібно звільнити білок від жовтка. Білки поки відставимо сторонку.

2. І займемося першою частиною тіста. Будемо робити його з двох жовтків. Додати в жовтки, сіль щіпку. Додати воду. Води потрібно додати десь 50-70 мл. Але її завжди можна додати тому відразу багато не додаємо потім в разі чого за необхідності ще поділлям. А також олію. Перемішуємо.

Перемішувати можна віночком, можна виделкою. Ще я не сказала що для приготування кляра краще мати холодні продукти з холодильника. Повинна бути охолоджене в холодильнику вода, обов’язково охолоджені яйця. І бажано масло туди поставити. Отже у нас перемішалося.

Борошна нам знадобиться десь 3-4 столових ложки, але теж всипаємо її поступово. За необхідності будемо підсипати. Перша частина кляру у нас повинна вийти досить рідка. Мабуть можна ще додати трошки борошна і можна додати трішки води. Маса повинна бути однорідною, без грудочок. Тому перемішуємо в даному випадку віночком це буде швидше, ніж вилкой.

3. Треба ще трошки буквально додати ложечку. Подивіться ось таке повинно вийти тісто. Рідкий як не дуже густа сметана. Відставляємо в сторону і наступним етапом будемо робити білки. У білки додаємо дрібку солі і збиваємо міксером до стану густої піни, яка буде вигляді піків. Отже білки ми збили для цього нам знадобилося приблизно 2 хвилини. Ось якщо їх нахилити вони не вивалюються у нас. Видно що вони добре тримаються.

Щоб легше вони взбивались, вони повинні бути обов’язково холодними з холодильника. Тепер ми повинні з’єднати обидві маси, тобто ми в жовткову масу додаємо білки акуратно. Як раз те що ми робимо не яйця а цілком поділяємо їх на жовтки і білки. Дасть можливість приготувати дуже повітряний кляр він буде дуже смачний і добре триматися. Не буде звалюватися з шматочків. Перемішуємо акуратно обидві суміші. Намагатися при цьому різко не перемішувати, щоб не втратити легкість белка.

4. Перемішуємо від країв до центру. Отже кляр у нас готовий, вийшов ось він такий. В міру рідкий в міру щільний. Але для того щоб він добре тримався на шматочках його необхідно як мінімум півгодини витримати в холодильнику. А краще якщо він постоїть там одну годину. Отже прибираємо в холодильник і займаємося півгодини або годину зі своїми справами.

У велику ємність у мене ось такий казанок, або можна в сковорідці це робити. Налити велику кількість масла, тобто у мене використовується десь 500 мілілітрів. Тобто нам потрібно буде смажити нашу рибку в клярі у фритюрі. Ось воно (олія) у мене вже гаряче. Умочуючи кожен шматочок у підготовленому клярі акуратно, щоб не обпектися. Опускати рибку в підготовлену ємність. Обсмажувати приблизно за дві-три хвилини з кожної стороны.

5. Вогонь повинен бути досить великим, тобто масло повинно кипіти. Потім викладаємо готову рибу на паперову серветку, щоб зайвий жир стікав. Аналогічним чином обсмажуємо всю іншу рибу. Друзі ось минуло зовсім трохи часу і наша рибка вже готова. Подивіться, як багато її вийшло.

У нас було 600 грам філе минтая. Вийшла ось така повна тарілка. Залишилося ще трошки кляру приблизно десь грам на 100 може бути на 150 рибки. Якщо є овочі якісь: кабачки або баклажани це дуже добре теж підсмажиться в цьому клярі. Можете його використовувати, або беріть трошки побільше риби. Вийшло дуже смачно. Вийшло дуже багато. Шматочки такі повітряні завдяки нашому кляру на білках. Це дуже смачно, готуйте, дуже рекомендую вам. А я сьогодні з вами прощаюся, всього вам доброго, до побачення!