Як смачно зробити Сочинська пахлава з безе в домашніх умовах простий покроковий рецепт швидко. Кожен раз, занурюючись в процес приготування пахлави, згадую кадри з фільму «Mayrig».
Інгредієнти
Тісто: 250 г слив.олії (крижаного) 400г борошна 220 г сметани (холодна) 2 жовтки ¼ ч. л солі 0,5 ч. л розпушувача (не обов’язково)
Безе: 4 білка 230 г цукру Щіпка солі 320 г волоських Горіхів 2-3 ст. л меду 1/3 ч. л кориці 2 жовтка для обмазки
Сочинська пахлава з безе в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Масло з морозилки частинами натираємо на дрібній тертці в просіяне борошно з сіллю і розпушувачем (я завжди готувала це тісто без розпушувача і воно відмінно піднімалося, так що додавати розпушувач або соду не обов’язково), перемішуємо кожен раз ложкою, щоб завитки масла обволакивались в борошні і не злипалися!
Повинна вийти борошняна крихта, відправити в морозилку хвилин на 15. Жовтки з’єднайте зі сметаною, перемішуємо і вливаємо в борошняну суміш! Все перемішуємо і потім швидко збираємо тісто в кулю, вимішувати довго не потрібно!!!! Тісто кладемо в пакет і прибираємо в холодильник на 30 хвилин. Ділимо тісто на три частини приблизно за 300 р. Включаємо духовку на 180 С.
2. У мене розмір дека 30х23. Розкачуємо тісто в прямокутник розміром більше дека. Переносимо на деко, наколюємо виделкою і випікаємо до золотистого кольору! Готуємо безе: Волоські горіхи крупно порубати.
Білки збиваємо в міцну піну з дрібкою солі. Додаємо до них поступово цукор, за бажанням корицю, горіхи і акуратно перемішуємо. Розкачуємо другий колобок тіста, викладаємо на деко, розкладаємо на тесті половину начинки-безе. Акуратно розподіляємо. Тісто тонке і ніжне, бажано його не повредить.
3. Зверху кладемо випечений корж і так само акуратно викладаємо і розподіляємо начинку. Розкачуємо третю частину тіста в такий же прямокутник. Покриваємо цим тістом начинку, зрізаємо по краях зайве тісто. Краї трохи притиснути. Поверхню пирога змащуємо желтками.
4. Перед випічкою нарізаємо ромбами. Беремо гострий ніж, змочують холодною водою і починаємо прорізати лінії по всій довжині на відстані приблизно 3 см , а потім по діагоналі так, щоб вийшли ромбики.
5. Ріжемо акуратно, не прорізаючи до дна дека, тільки до другого шару! Випікаємо 35 хвилин до золотистого кольору. Далі знову зробити прорізи ножем, полити медом і піч ще хвилин 5 👌🏻