Соковита і ароматна ромова баба з родзинками на дріжджах

Як зробити соковита і ароматна ромова баба з родзинками на дріжджах простий рецепт.

Інгредієнти

100 мл молока
200 гр борошна
30 гр цукру
10 гр сухих дріжджів
60 гр вершкового масла (розтопленого)
3 яйця С1
0,5 год л солі
150 гр родзинок

Соковита і ароматна ромова баба з родзинками на дріжджах покроковий рецепт

1. В тепле молоко додаємо цукор і дріжджі. Залишаємо на 10-15 хв. Повинна з’явитися пінка. ⠀ Додати яйця, остигле масло, сіль і борошно. Вимішуємо 10-15 хв. У кого є міксер, вимішуємо насадкою гак. Або руками. Тісто рідке, не лякайтеся так і повинно бути. ⠀

2. Додаємо заздалегідь промитий ізюм і перемішуємо, щоб весь ізюм розійшовся. Прибираємо в змащену маслом посуд, накриваємо харчовою плівкою і у тепле місце на годину. Я нагріваю порожню мікрохвильовку і ставлю туди, підходить ідеально!
3. Приготуємо поки просочення: 200 гр цукру + 200 гр води+ цедра апельсина(тільки кольорова частина). Доводимо до кипіння. Остуджуємо і вливаємо 20-30 гр коньяку. Можна взяти ром. ⠀

4. На формочках, якщо вони не силіконові, робимо французьку сорочку: змащуємо тонким шаром вершкового масла і присипаємо з усіх боків борошном. Зайве стряхиваем. ⠀
5. Раскидываем тісто у форми приблизно до половини. Даємо ще 10 хв підійти. Випікаємо при 180 гр. Я на час не орієнтуюся, випікаю до рум’яної скоринки. ⠀

6. Даємо охолонути, а потім гарненько купаємо в просоченні. Ставимо на дошку, щоб скло зайве. Також можна промокнути паперовим рушником. ⠀ Я не робила помадку, так як вони для мене і так дуже сладкие.

Відео рецепт 👇